Häiriötilanteen johtoryhmä suosittelee kontaktien välttämistä loppuvuonna ja joulun viettämistä pienessä lähipiirissä – maskeja käytettävä laajasti

Julkaistu 21.12.2021 15:52

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tiistaina 21.12.2021.

Häiriötilanteen johtoryhmä.jpg
Alueellisen tautitilanteen hillitsemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi Rovaniemen kaupunki suosittelee loppuvuoden aikana yleisesti kontaktien ja myös erityisesti sellaisten vapaa-ajan harrastusten välttämistä, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski saattaa olla suuri. Lisäksi kaupunki suosittelee, että joulua vietetään pienen lähipiirin kesken. Joulunvietossa tulee muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin korona-aikana: noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, hakeutua testiin tarvittaessa sekä pysytellä oireisena kotona.

“Maskin tunnollisella käyttämisellä ja noudattamalla muita turvallisuusohjeita voidaan vähentää tartuntojen syntymistä", sanoo Lapin sairaanhoitopiirin ylilääkäri Markku Broas.

Yrityksille ja organisaatioille suositellaan maskinkäytön edellyttämistä tiloissaan.

Kaupunki korostaa maskisuosituksen noudattamisen merkitystä ja suosittelee vahvasti, että sekä rokotetut että rokottamattomat käyttävät maskeja. Maskisuositus on edelleen voimassa kaikissa julkisissa sisätiloissa, muun muassa kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, teattereissa, museoissa ja ravintoloissa. Paikallisliikenteessä kasvomaskia suositellaan käytettävän bussien sisätilojen lisäksi myös esimerkiksi vilkkaimmilla pysäkeillä. Maskisuositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä.

Jaa sivu