Harrastamisen Suomen malli laajenee Rovaniemellä: nyt kysytään koululaisten toiveita ja haetaan uusia toimijoita

Julkaistu 19.1.2022 15:15

Ensi syksynä yhä useammalla koululaisella on mahdollisuus harrastaa koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen malli laajenee Rovaniemellä uusille kouluille syksyllä 2022.

Iloiset tytöt seisovat ringissä punaiset paidat päällä. Taustalla kesäinen taivas.

Harrastuksia koulupäivien yhteyteen

Harrastamisen Suomen malli -hanke laajenee uusille kouluille syksystä 2022 alkaen ja sen tavoitteena on järjestää oppilaiden toivomia harrastuksia koulupäivien yhteydessä. Harrastamisen Suomen mallia pilotoitiin Rovaniemellä keväällä 2021 kahdella koululla, ja lukuvuonna 2021-2022 mukana oli jo kolmetoista koulua.

 

Harrastuskysely kaikille koululaisille tammikuussa 2022

Harrastuskyselyn vastausohjeet on lähetetty kaikille Rovaniemen kouluille maanantaina 17.1.2022. Oppilaat vastaavat kyselyyn koulussa tai kotona. Mikäli koulussa vastaaminen ei ole mahdollista, koulut lähettävät kyselyn sekä vastausohjeet koteihin Wilman kautta.

Kyselyyn vastaaminen on erityisen tärkeää, jotta koululaisten harrastustoiveita pystyttäisiin toteuttamaan mahdollisimman hyvin. Kyselyyn vastaamiseen pienimmät koululaiset voivat tarvita opastusta. Vastausaika on 19.1.-6.2.2022.

 

Harrastusten järjestäjien haku alkaa helmikuussa

Kouluilla järjestettävä harrastustoiminta toteutetaan ostopalveluna. Harrastustoiminnan järjestäjiä haetaan helmikuun aikana. Haku ensi lukuvuodelle alkaa 1.2.2022 klo 8.00 ja päättyy 28.2.2022 klo 16.00.

Harrastusten järjestäjien valinnassa otetaan huomioon oppilaiden toiveiden lisäksi toimijan mahdollisuudet järjestää toimintaa eri kouluilla, mahdollisuus sitoutua sekä toiminnan laatu ja ohjaajan pätevyys.

Hakeminen ei vielä sido toiminnan järjestämiseen. Kun hakemukset on käsitelty, toimijoiden kanssa käydään neuvotteluja toiminnan suunnittelusta ja käynnistämisestä. Toimintaa koordinoiva taho on Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut.

Tiedotamme harrastustoiminnan järjestäjien hausta tarkemmin hakuajan alkaessa.

Jaa sivu