Harrastamisen Suomen malli saa jatkoa ja laajenee kaikille Rovaniemen kaupungin kouluille

Julkaistu 20.5.2022 12:01

“Harrastamisen Suomen malli” on aloitettu tammikuussa 2021 Rovaniemellä ensimmäisten kokeilukuntien joukossa. Hankkeen tavoitteena on tarjota peruskoululaisille mahdollisuus mieluisaan harrastustoimintaan koulupäivän yhteydessä. Maksuton harrastustoiminta saa jatkoa myös lukuvuonna 2022-23. Nyt mukana ovat kaikki kaupungin koulut sekä Rovaniemen Steinerkoulu ja Kristillinen koulu.

Iloiset tytöt seisovat ringissä punaiset paidat päällä. Taustalla kesäinen taivas.
Yhteensä 25:lla rovaniemeläiskoululla harrastuksia on tarjolla eri toimijoiden sekä kaupungin järjestämänä. Harrastuksia pyritään tarjoamaan peruskoulun kaikkien vuosiluokkien oppilaille.

- Tarjottavat harrastukset perustuvat koululaiskyselyyn, josta nousseisiin lasten ja nuorten toiveisiin pyritään vastaamaan. Kyselyn perusteella toivotuimpia harrastuksia ensi lukuvuodelle ovat jalkapallo ja futsal, musiikki, kuvataide ja kädentaidot sekä ruoanlaitto ja leivonta, kertoo nuorisotoiminnan koordinaattori Laura Rapakko Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluista.

Harrastukset käynnistyvät syyskuussa 2022 ja kestävät läpi lukuvuoden aina toukokuun puoleen väliin saakka. Kouluilla järjestettävät harrastukset pyritään sijoittamaan koulupäivien yhteyteen siten, että osallistuminen on mahdollisimman helppoa sekä mahdollista myös koulukuljetuksen piirissä oleville oppilaille.

Koulujen alettua ja harrastuslukujärjestysten valmistuttua harrastuksia tullaan markkinoimaan kouluilla. Harrastukset tulevat tarjolle kunkin koulun harrastuskalenteriin, jonka kautta harrastuksiin ilmoittautuminen onnistuu helposti. Harrastuskalenteri: harrastukset.rovaniemi.fi

Rovaniemeltä mukana olevat alakoulut:

Alakorkalon koulu
Hirvaan koulu
Kaukon koulu
Koskenkylän koulu
Meltauksen koulu
Nivankylän koulu
Nivavaaran koulu
Rautiosaaren koulu
Rovaniemen Kristillinen koulu
Saaren koulu
Syväsenvaaran koulu
Taipaleen koulu
Vaaranlammen koulu
Viirinkankaan koulu
Vikajärven koulu

Mukana olevat yläkoulut ja yhtenäiskoulut:

Korkalovaaran peruskoulu
Muurolan peruskoulu
Napapiirin yläaste
Ounasjoen peruskoulu
Ounasvaaran peruskoulu
Ounasrinteen peruskoulu
Rantavitikan peruskoulu
Rovaniemen Steinerkoulu
Ylikylän peruskoulu
Yläkemijoen peruskoulu

Suomen malli

- Suomen mallin toteuttamiseen lukuvuodelle 2022-23 on valtakunnallisesti ollut jaossa 14,5 miljoonaa euroa.
- Lapin Aluehallintovirasto myönsi Rovaniemelle avustusta 150 000 euroa.
Rovaniemellä lukuvuonna 2021-22 Suomen mallin harrastuksia järjestettiin 13:lla koululla. Viikottaisia harrastuksia oli reilut 50 ja harrastuskertoja kertyi lukuvuoden aikana yli 1400 ja käyntikertoja niissä oli yhteensä yli 10 000.
- Lukuvuonna 2022-23 Rovaniemellä harrastuksia on tarjolla jo 25:lla rovaniemeläiskoululla eli kouluja on mukana puolet enemmän edelliseen lukukauteen verrattuna.
- Suomen mallin laajetessa yhä useammalla koululaisella on mahdollisuus löytää mieluisa harrastus.

LUE LISÄÄ: Suomen-mallin-harrastusryhmat-lapsille-ja-nuorille/