Hillilänpuistossa istutettiin kukkia: “Näissä talkoissa tehdään yhdessä hyvää, josta on kaikille iloa”

Julkaistu 15.6.2022 10:00

Rovaniemeläinen Heli Heikkilä pisti kätensä innolla multaan tiistaisissa kukkien istutustalkoissa, joihin oli kutsuttu kaikki kaupunkilaiset. Ilmoituksen tapahtumasta hän oli nähnyt lehdestä.

IMG_3955.jpg
Heli Heikkilästä on hienoa, että häneltä kaupunkilaisena kysytään mielipiteitä. Hän arvostaa sitä, että tänä päivänä moniin asioihin pääsee tavallinen kuntalainen vaikuttamaan ja osallistumaan. Istutuspuuhissa Helin takana Vera Ahola.

- Innostuin heti ideasta! Tykkään puutarhan hoidosta ja oma piha on jo laitettu kesäkuntoon. Kukkien kanssa puuhastelu on yksinkertaisesti mukavaa, Heli kertoo.

Heliä ilahduttaa erityisesti Rovaniemen kaupungin uusi, entistä enemmän kaupunkilaisia osallistava toiminta.

- Minusta on todella kiva tehdä yhdessä juttuja, etenkin tällaisia, joista on kaikille iloa pitkälle syksyyn. Kun tänä kesänä kävelen tai poljen tästä Hillilänpuiston ohi, näen omien käsieni tulokset. Ja ihanaa kukkaenergiaa saavat myös kaikki muutkin kulkijat!

IMG_3951.jpg

Kaupunkilaiset ovat saaneet osallistua myös kukkien valintaan. Viime syksyn kyselystä rovaniemeläisten ykköstoiveeksi nousivat auringonkukat - ja niitä istutettiin myös Hillilänpuistoon. Tämä puistoalue sijaitsee Hallituskadulla, jatkuen Kelan toimistorakennukselta Rovakadun risteykseen asti.

Rovaniemen kaupungin, Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry:n ja Alltimen yhteistyöllä järjestetyt kukkienistutustalkoot olivat osa Rovaniemen kaupungin 100 tekoa -kampanjaa. Kaupunkilaisilta on kerätty ideoita siitä, miten Rovaniemestä tehtäisiin entistä parempi ja viihtyisämpi kotikaupunki. Tavoitteena on, että vuosien 2021 ja 2022 aikana tehdään yhteensä 100 tekoa Rovaniemen kehittämiseksi. Tekoja toteuttavat kaupunki, asukkaat, järjestöt ja paikalliset yritykset.

Seuraa 100 Tekoa -kampanjan edistymistä ja tule mukaan! https://next.rovaniemi.fi/100_tekoa_kampanja/

#100tekoa #roskatonrovaniemi #arktinenkotikaupunki #rovaniemi

IMG_3948.jpg
Alltimen henkilökunta oli paikalla opastamassa työvälineineen. Riikka Riskilä (vas.) ja Janette Brännare vetivät ammattitaidolla istutustalkoita.

Jaa sivu