Ajankohtaista

Huhuu!-festivaali tarjoaa lukuiloa ja supervoimia koko perheelle 22.-28.4.2024

Julkaistu 11.4.2024 14:00

Mikä on minun supervoimani? Mitkä ovat hyvän ystävän tärkeimmät voimat? Minkälaisia supervoimia löytyy tuoreesta lastenkirjallisuudesta - entä saamelaisista kansantarinoista?

Kolmatta kertaa järjestettävä Huhuu! Lapin lastenkirjallisuus- ja sanataidefestivaali juhlistaa tänä vuonna erilaisia supervoimia ja supersankareita. Festivaali pidetään Lukuviikolla 22.-28.4.2024.

Ohjelmaa järjestetään lapsiperheille, varhaiskasvatusryhmille ja koululuokille. Luvassa on sanataide- ja sarjakuvapajoja, satutuokiota, askartelua ja paljon muuta superhauskaa tekemistä!

Festivaalin aikana lapset pääsevät muun muassa luomaan omia supersankarihahmojaan ja kelmejään, jäljittämään supersankareiden jättämiä löytötavaroita, valmistamaan superlimaa ja testaamaan supersankaritietämystään. Rovaniemellä lukuintoa herättelee lastenkirjailija Pilke Salo.

Kirjastojen kirjanäyttelyissä esillä on niin perinteisiä supersankarihahmoja kuin uudempaa lastenkirjallisuutta, jossa supervoimia lähestytään monenlaisista näkökulmista: Tarvitseeko jokainen supervoiman? Mitä jos on ihan supertavallinen, kerrassaan aivan perus? Miten löytää omat vahvuudet? Entä mikä mahtaakaan olla kaikkein tärkein supervoima?

Rovaniemen festariviikko huipentuu lauantaina 27.4., kun supervoimat valtaavat Monden iloisessa koko perheen tapahtumassa. Osallistujia kehotetaan pukeutumaan supersankariasuun, nappaamaan nimigeneraattorista oma supersankarinimensä ja kuvauttamaan itsensä selfieseinällä! Kahvio tarjoilee supersankareiden maukkaita herkkuja. Myös kuninkaallisia supervoimia omaava Prinsessa Homssantomssa kunnioittaa tapahtumaa vierailullaan.

Viikon aikana tapahtumia on Rovaniemen lisäksi kymmenellä muullakin paikkakunnalla: Kemissä, Kemijärvellä, Posiolla, Ranualla, Sallassa, Savukoskella, Sodankylässä, Simossa, Tervolassa ja Torniossa. Festivaalin järjestävät Lapin kirjastot yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy festivaalin nettisivulta huhuufestari.wordpress.com/ohjelma-2024/

Tervetuloa kutittelemaan mielikuvituksen supervoimaa kanssamme!