Hyvinvointilautakunta käsittelee hallintoylilääkärin valintaa ja uusia hoitajapestejä

Julkaistu 20.1.2022 12:34

Kaksi uutta lähihoitajaa ja kaksi sairaanhoitajaa sijoittuisivat ainakin vuoden 2022 ajan Muurolassa sijaitsevaan lyhytaikaisen laitoshoidon yksikköön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä vastaava Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunta kokoontuu keskiviikkona 26.1.2022. Kokouksessa käsitellään muun muassa kaupungin hallintoylilääkärin valintaa sekä uusien hoitajien toimien perustamista. Kokouksen koko esityslista on luettavissa kaupungin verkkosivuilta

Avoinna olleeseen hallintoylilääkärin virkaan on ollut kaksi hakijaa. Päätösesitys tuodaan kokoukseen, jonka jälkeen lautakunta päättää, kenet virkaan valitaan. 

Hallintoylilääkäri johtaa, kehittää ja valvoo Rovaniemen kaupungin järjestämisvastuulla olevaa terveyden- ja sairaanhoitoa. Hänellä on sosiaali- ja terveyspalveluiden lääketieteellinen vastuu, hän vastaa lääkäreiden henkilöstöjohtamisesta ja toimii ylilääkäreiden esimiehenä. Tehtäviin kuuluu myös sairaanhoitopiiriyhteistyö ja erikoissairaanhoitoa koskevien asioiden valmistelu hyvinvointilautakunnalle. Tehtävässä korostuu muutoksen ja kehittämisen johtaminen, sillä kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Lapin hyvinvointialueen järjestettäviksi tammikuussa 2023. 

Lautakunta käsittelee myös uusien hoitajien toimien perustamista. Kaksi uutta lähihoitajaa ja kaksi sairaanhoitajaa sijoittuisivat ainakin vuoden 2022 ajan Muurolassa sijaitsevaan lyhytaikaisen laitoshoidon yksikköön. Yksikkö on tarkoitettu niille ikäihmisille, jotka odottavat vakituisen palveluasumisen tai tehostetun palveluasumisen paikan järjestymistä. 
 

Jaa sivu