Hyvinvointilautakunta käsitteli ikäihmisten päivätoimintaa ja päätti palkata ohjaajan lastensuojeluun

Julkaistu 16.5.2022 10:00

Lautakunta päätti, että jatkossa ikäihmisten päivätoiminnan tarve arvioidaan yhtenäisillä perusteilla.

Kuvituskuva.
Rovaniemen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä vastaava Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunta kokoontui keskiviikkona 11.5.2022.

Lautakunta päätti, että jatkossa ikäihmisten päivätoiminnan tarve arvioidaan yhtenäisillä perusteilla. Rovaniemen kaupungilla ei ole aikaisemmin ollut tarkkoja päivätoiminnan myöntämisen perusteita. 

Päivätoiminta on ikäihmisen kuntoutumista edistävää ja toimintakykyä ylläpitävää toimintaa. Päivätoiminnalla tuetaan ensisijaisesti ikäihmisen kotona asumista. 

Rovaniemen kaupunki toteuttaa ikäihmisille suunnattua päivätoimintaa tällä hetkellä Tapionkodilla, jossa on 15 asiakaspaikkaa. Nyt tavoitteena on avata uudelleen toinen päivätoiminnan yksikkö Veitikantupa syyskuussa 2022 entisen päiväkeskus Onnelan tiloihin. 

Kahden yksikön myötä päivätoiminnassa voidaan paremmin huomioida asiakkaiden erilaiset kuntoutuksen tarpeet. Tavoitteena on myös vastata lisääntyvään päivätoiminnan kysyntään. 


Lastensuojeluun perustetaan ohjaajan virka


Lautakunta päätti perustaa ohjaajan viran lastensuojelun yksikköön 1.6.2022 alkaen. Ohjaajan ensisijaisena sijoituspaikkana on lastensuojelun avohuolto. Tavoitteena on, että lastensuojelun ensisijaista, avohuollon työtä voidaan järjestää riittävästi lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille, nuorille ja perheille. 

Hyvinvointilautakunnan kokouksen tarkastamaton pöytäkirja julkaistaan torstaina 12.5. kaupungin verkkosivuilla (linkki alla). 


Jaa sivu