Hyvinvointilautakunta päättää kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön palkinnon saajat

Julkaistu 22.2.2023 15:11

Palkinnot julkistetaan jakotilaisuudessa 20.3. Rovaniemen pääkirjastolla.

(22.2. klo 15:20 lisätty tieto, että lautakunta päättää kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön palkitsemisista. Tämä vaihdettu otsikkoon.)

Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunta kokoontuu 1.3.2023 päättämään vuoden 2022 kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön palkinnon saajista. Palkinnot julkistetaan jakotilaisuudessa 21.3. Rovaniemen pääkirjastolla. Lisäksi lautakunta käsittelee muun muassa Ounasvaaran Talvikisoille annettavaa avustusta ja valtuustoaloitteita. 

Lautakunnalle esitetään, että se myöntäisi Ounasvaaran Talvikisat huhtikuussa järjestävälle Ounasvaaran Hiihtoseura ry:lle avustusta 8000 euroa kisojen lupamaksuun ja televisioinnin kustannuksiin. Kisat sisältävät maastohiihdon Suomen cupin finaaliviikonlopun sekä mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisat.

Lautakunta saa tiedokseen myös vastauksen valtuustoaloitteeseen, jossa ehdotettiin kaupungin tila-avustuksen kokeilua myös taide- ja kulttuurialan toimijoille. 

Nykyisin kaupungin tila- ja paikka-avustuksia myönnetään liikuntapaikkojen kunnossapitoavustuksiin, liikuntatoiminnan harjoitusvuorotukina, urheiluseurojen investointitukena ja kylätila-avustuksina. Taide- ja kulttuurialan yhdistyksillä ja taiteilijoilla on vastaavia tilatuen tarpeita, aloitteen tekijät katsoivat. 

Kaupungin vastausesityksessä todetaan, että ehdotus on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. “Selvitystyötä on syytä jatkaa ja kokeilun määrärahaa esittää varattavaksi vuoden 2024 talousarvioon.” Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy tämän vastauksen aloitteeseen.

Lautakunnan esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla). 

Jaa sivu