Hyvinvointilautakunta päätti selvittää lastenkulttuurikeskuksen mahdollista sijaintia ja käsitteli RoPSin maksujärjestelyä

Julkaistu 14.6.2023 12:04

Tarkoitus on selvittää muun muassa, voisiko lastenkulttuurikeskuksen tilat sijoittaa suunnitteilla olevan liikunnallisen nuorisotilan yhteyteen.

Roiviikko_2021_lastenjutajaiset-7 (1).jpg
Lastenkulttuurikeskus olisi matalan kynnyksen kulttuuritila lapsille ja nuorille. Kuva on otettu Lasten Jutajaisista vuonna 2021.
Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunta kokoontui keskiviikkona 7.6.2023. Lautakunta päätti muun muassa kartoittaa, minne Rovaniemelle voitaisiin sijoittaa uusi lastenkulttuurikeskus. 

Tarkoitus on selvittää muun muassa, voisiko lastenkulttuurikeskuksen tilat sijoittaa suunnitteilla olevan liikunnallisen nuorisotilan yhteyteen. Samoin selvitetään, voisiko olemassa olevia tiloja muuntaa lastenkulttuurin käyttöön.

Rovaniemellä ei tällä hetkellä ole fyysistä matalan kynnyksen kulttuuritilaa lapsille ja nuorille. Kuluneen vuoden aikana kaupunki on saanut kaksi valtuustoaloitetta lastenkulttuurikeskuksen perustamiseksi Rovaniemelle.

Ajatuksena on, että lastenkulttuurikeskus tarjoaisi lapsille, lapsiperheille ja nuorille kulttuuri- ja taidekokemuksia sekä -elämyksiä, esityksiä, tapahtumia ja työpajoja monipuolisesti eri taidelajien keinoin.

Lautakunta käsitteli myös Rovaniemen Palloseuran maksujärjestelyä, joka koskee rästiin jääneitä liikuntapaikkojen vuokria. Lautakunta hyväksyi RoPSin ehdotuksen maksujärjestelystä muilta osin, mutta päätti periä viivästyskorot ja perintäkulut täysimääräisinä. Tällöin RoPSin kuukausittainen maksuerä pysyy samana, mutta maksuaika pitenee. Päätös on samansuuntainen kuin elinvoimalautakunnan päätös (30.5.). 

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja on julkaistu kaupungin verkkosivuilla (linkki alla).