Ikäihmisten kotihoidossa koronatartunta – yksitoista työntekijää karanteeniin

Julkaistu 11.1.2021 15:11

Rovaniemen kaupungin ikäihmisten palvelujen kotihoidon työntekijällä on todettu koronatartunta. Yksitoista työntekijää on määrätty karanteeniin. Tartunta on todettu 10.1. ja tartunnan saanut on ollut töissä altistavana torstaina 7.1 ja lauantaina 9.1. Työntekijä on käyttänyt työssään asianmukaisia suojaimia, joten asiakkaita ei määrätä karanteeniin. Heidät kuitenkin testataan.
 
Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui maanantaina 11.1. koronapandemian tilannekatsaukseen. Koronatilanne on Rovaniemellä tällä hetkellä rauhallinen, mutta tartuntamäärät ovat lievässä nousussa. Viime viikolla tartuntoja todettiin 11 kappaletta. Tartunnat ovat pääosin peräisin Lapin ulkopuolelta. Joulun matkailu ei ole aiheuttanut laajoja tartuntaryppäitä. 

Kaupunki muistuttaa, että koronatestaukseen tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä. Ensisijaisesti tulee hakeutua Mehiläisen ja Terveystalon testauspisteisiin. Lisätietoa testauksesta löytyy osoitteesta rovaniemi.fi/koronavirus

Häiriötilanteen johtoryhmä sai tietoa myös koronarokottamisen etenemisestä Rovaniemellä. Kaupunki tiedottaa tästä erikseen tiistaina 12.1.
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita