Ikäihmisten palvelukorttelille selvitetään uutta sijaintia

Julkaistu 4.11.2022 13:09

Ensisijaisesti selvitetään Lähteentien keskuspesulan tontin ja vanhan lastensairaalan yhteydessä olevan tontin käyttömahdollisuutta.

Iäkäs mies istuu sohvalla lukemassa kirjaa ja hänelle tarjotaan kahvia.

(Juttua muokattu 4.11. klo 13:21 täsmentämällä Lähteentien tonttien sijaintia.)

Rovaniemen kaupunki on etsinyt paikkaa uudelle ikäihmisten asumis- ja palvelukorttelille. Korttelia on aiemmin kaavailtu niin sanotulle hätäkeskuksen tontille osoitteessa Valtakatu 5. Tontilla oleva väestönsuoja halutaan kuitenkin säilyttää, ja tästä syystä korttelille on etsittävä uusi sijainti. 

Ensisijaisesti selvitetään joen toisella puolella, Kajaanintien kupeessa sijaitsevien Lähteentien keskuspesulan tontin ja vanhan lastensairaalan yhteydessä olevan tontin käyttömahdollisuutta.

Rovaniemen kaupunki suunnittelee hanketta yhdessä Rovaniemen Markkinakiinteistöjen kanssa.

Asukkaat ja sidosryhmien edustajat olivat keväällä mukana suunnittelemassa palvelukorttelin yhteisöllistä toimintamallia kolmessa työpajassa Alaruokasen talolla. Työpajojen tuloksia on hyödynnetty korttelin hankesuunnitelman laadinnassa ja niitä voidaan edelleen hyödyntää suunnittelutyön tukena, vaikka korttelin sijainti muuttuukin. 

Työpajoissa kuntalaiset toivoivat palvelukorttelille vehreää ympäristöä ja sitä, että sijainti olisi helposti saavutettavissa. Uusi sijainti mahdollistaa näiden toiveiden huomioinnin. 

Hyvinvointilautakunta käsittelee korttelin uutta sijaintia loppuvuoden aikana. Vuodenvaihteen jälkeen hanketta viedään eteenpäin yhteistyössä Lapin hyvinvointialueen kanssa. 


 

Jaa sivu