Influenssarokotteita saatavilla taas rajoitetusti

Julkaistu 12.11.2020 14:50

Rovaniemen kaupunki saa lisää influenssarokotteita Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Rokotteita riittää noin 300 kappaletta myös Mehiläiselle ja Terveystalolle, jotka rokottavat kuntalaisia tänä vuonna. Aiemmin tällä viikolla rokotusajanvaraus jouduttiin sulkemaan rokotteiden vähyyden vuoksi. Kaikille aiemmin rokotusajan varanneille rokotteet on varmistettu ja toteutetaan sovitusti. Ajanvaraus rokotuksiin avataan tänään 12.11. noin klo 15, ja ajat menevät todennäköisesti nopeasti. 

Aika rokotuksiin varataan ensisijaisesti verkossa kaupungin ajanvarauspalvelussa (linkit alla). Ajanvarauksen voi tehdä ympäri vuorokauden. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei onnistu, voi ajan varata myös puhelimitse.

Terveystalo antaa rokotuksia kauppakeskus Revontulessa ja Mehiläinen kauppakeskus Rinteenkulmassa opiskelijaterveydenhuollon tiloissa, kukkakauppa Ukonhattua vastapäätä. 

 

Mehiläisen rokotuspiste Rinteenkulmassa

Osoite: Rinteenkulman kauppakeskus, Koskikatu 25, Opiskeluterveydenhuollon tila 1. kerros (Sisäänkäynti kukkakauppa Ukonhatun kohdalla, parkkihallin vieressä)
Ajanvaraus verkosta: www.rovaniemi.terveytesi.fi
Ajanvaraus puhelimitse: p. 040 611 7201 ma-pe klo 7.30-16

 

Terveystalon rokotuspiste Revontulessa

Osoite: Kauppakeskus Revontuli, Koskikatu 27 A-hissi, Terveystalo Oy 5. kerros.
Ajanvaraus verkosta: www.rovaniemi.terveytesi.fi
Ajanvaraus puhelimitse terveysasemilta: p. 016 3224600, p. 016 3224610, p. 016 3224620

Koronavirusepidemiasta johtuen influenssarokotukseen on tänä syksynä voinut tulla ainoastaan ajanvarauksella. Rokottamisesta vastaavat yksityiset palveluntuottajat, mutta rokotus on aiempien vuosien tapaan riskiryhmiin kuuluville kuntalaisille ilmainen.

Kotihoidon, ympärivuorokautisen hoivan ja palveluasumisen asiakkaiden sekä terveyskeskussairaalan osastojen potilaiden rokotukset tehdään suunnitellusti ja niihin rokotteet on varattuna. Samoin neuvolan, kouluterveydenhuollon ja opiskelijaterveydenhuollon suunnitellut rokotuspäivät toteutuvat.

– Rokotuksen ottamiselle ei ole vielä kiire. Influenssavirusta ei vielä ole liikkeellä, joten rokotteen ehtii ottamaan myöhemminkin, kun rokotetta toivottavasti saadaan lisää, sanoo Rovaniemen kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia