Influenssarokotukseen ei voi vielä varata aikaa

Julkaistu 2.9.2022 13:08

Kaupunki tiedottaa erikseen, kun THL:n uuden rokotussuosituksen mukaisiin rokotuksiin voi varata aikoja.

rokotus.jpg
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut 1.9.2022 uuden suosituksen koronarokotuksista. Sen mukaan uutta koronan tehosterokotusta suositellaan syksyn aikana kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. THL suosittelee, että tehosterokotukset ajoitetaan samaan yhteyteen influenssarokotusten kanssa. 

Rovaniemen kaupunki ei ole vielä aloittanut suosituksessa tarkoitettuja koronan tehosterokotuksia. Myöskään influenssarokotteita ei ole vielä käytettävissä. Rovaniemen kaupunki tiedottaa erikseen, kun edellä mainittuihin rokotuksiin voi varata aikoja. Kaupunki kehottaa välttämään puhelintiedusteluja asiassa, jotta terveydenhuollon palvelut eivät ruuhkaudu tarpeettomasti.

Toistaiseksi Rovaniemi antaa neljänsiä koronarokotuksia aiemman ohjeistuksen mukaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 18–59-vuotiaille. Neljänsiä koronarokotuksia ei anneta vielä henkilöille, jotka 3. rokotuksen lisäksi ovat sairastaneet koronavirustaudin tai joiden edellisestä rokotuksesta on alle kolme kuukautta. Lisätietoa rokotettavista ryhmistä löytyy osoitteesta rovaniemi.fi/koronarokotukset


Jaa sivu