Infotilaisuus livelähetyksenä 1.4. alkaen klo 17: Rovaniemen kaupunki ottaa yrityspalvelusetelit käyttöön nopeutetulla aikataululla koronavirustilanteen vuoksi

Julkaistu 31.3.2020 11:04

Yrittäjille on tarjolla ajankohtaista rahoitus- ja avustusinfoa keskiviikkona 1. huhtikuuta. Business Rovaniemi järjestää alueen yrittäjille livestriimatun tiedotustilaisuuden yrityspalvelusetelin nopeutetusta käyttöönotosta sekä Rovaniemen kaupungin paikallisille yrittäjille suunnatuista tukitoimista, joista kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan 30.3.2020.

Kuva yrittäjät korona.png
Business Rovaniemen verkosta yrittäjä löytää koronatietoa.

Tiedotustilaisuus järjestetään ke 1.4.2020 kello 17 alkaen.
Linkki livelähetykseen osallistumiseksi löytyy keskiviikkona osoitteesta www.businessrovaniemi.fi, jonne koko infotilaisuus tulee myös jälkeenpäin katsottavaksi.

Business Rovaniemen kautta jaetaan tänä vuonna 150 000 euroa


Yrityspalveluseteli toimii Rovaniemen kaupungin elinkeinopolitiikan uutena välineenä. Tänä vuonna on päätetty jakaa Business Rovaniemen kautta 150 000 euroa. Palvelusetelin tarkoitus on tukea rovaniemeläisten pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä ja auttaa omistajanvaihdostilanteissa.
Rovaniemen kaupunki ottaa käyttöön yrityspalvelusetelin 1.5.2020 alkaen. Palveluntuottajien haku käynnistyy välittömästi 1.4.2020.

Rovaniemen kaupungin myöntämän yrityspalvelusetelin arvo on 2500 euroa (alv 0%) tai 5000 euroa (alv 0 %), josta yritysten omavastuuosuus on 20 prosenttia. Yrityspalveluseteli on voimassa 6 kuukautta.

Yrityspalveluseteli on Rovaniemen kaupungin sitoumus korvata asiakkaan puolesta osa palveluntuottajan suorittaman palvelun hinnasta em. arvoon saakka.

Uuden palvelujärjestelmän käyttöönotto

Kaupunki on päättänyt ottaa käyttöön yrityspalvelusetelissään Vaana.fi -palvelujärjestelmän, joka helpottaa yrityksiä ja toimijoita setelin hyödyntämisessä. Kaikki hyväksytyt palveluntuottajat tullaan rekisteröimään toukokuun aikana Vaana.fi -järjestelmään, josta yritykset voivat valita oman palveluntuottajan.


Yrityspalvelusetelin tehtävänä on edistää myös yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä Rovaniemen seudulla. Seteli täydentää muita julkisrahoitteisia asiantuntijapalveluita, kuten ELY-keskuksen palveluja, ja on ketterä instrumentti rovaniemeläisten pk-yritysten tarpeisiin.


Yrityspalvelusetelin tavoitteena on osaltaan tukea yritysten kehittämistoiminnan jatkumista tai aktivoitumista sekä yritysten liikevaihdon ja työpaikkojen kasvua.

Yrityspalvelusetelillä voidaan hankkia seuraavia yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä asiantuntijapalveluita:

Kansainvälistymisen suunnittelu ja markkinaselvitykset
Kansainvälistymiseen liittyvät messuosallistumiset (ulkomaat ja kotimaan); osallistumismaksu, osastopaikkamaksu ja matkat
Kasvuun liittyvät rahoitus- ja investointisuunnitelmat, sekä hakemukset
Taloushallinnon kehittämisen palvelut
Kasvuun liittyvä laki- ja sopimusneuvonta
Kasvuun tähtäävät neuvonanto ja selvityspalvelut yrityksien hallituksille ja johtoryhmille
Yrityksen strategia ja johtaminen
Tuotekehitys, tuotteistaminen ja palvelumuotoilu
Myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen liittyvät palvelut
Omistajanvaihdokseen liittyvät arvonmääritykset, laki- ja sopimusneuvonta


Lisätietoja:
Toimialajohtaja Jukka Kujala puh. 040 6402718 jukka.kujala@rovaniemi.fi
Yrityskehittäjä Merja Majanen puh. 040 132 7604 merja.majanen@businessrovaniemi.fi

Jaa sivu