Itsenäisyyspäivää juhlitaan Rovaniemellä perinteisin menoin – päivän juhlaa voi seurata myös kaupungin YouTube-kanavalta

Julkaistu 24.11.2022 14:43

Itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna Rovaniemellä perinteisin juhlatilaisuuksin. Kaupungin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Lappia-talon Tieva-salissa, ja siihen ovat tervetulleita kaikki rovaniemeläiset. Juhla alkaa klo 13. Ennen juhlaa on mahdollista nauttia kakkukahvit teatterin ravintolassa.

kaupungintalo juhlavalaistuksessa.jpg
Itsenäisyyspäivän pääjuhlan lisäksi tänä vuonna odotetaan yli 400 rovaniemeläisnuoren saapuvan Lappia-talon juhlavastaanotolle.

Tervehdyssanat Itsenäisyyspäivän juhlaan tuo Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto. Juhlapuheen pitää tänä vuonna Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi. Nuoren puheenvuoro kuullaan Lapin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Krista Perälältä. Juhlan juontaa Julia Nikusaari Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKOsta. Juhlan musiikkinumeroista vastaavat Lapin Sotilassoittokunta, nuori harpisti Toivo Tervaskanto sekä laulaja Janne Raappana ja Kunnan Pojat. Sirkustaiteen iloa juhlaan tuo Liina Leppäsen näyttävä vannenumero.

Juhlaa voi seurata myös verkon välityksellä Rovaniemen kaupungin YouTube-kanavan kautta 6.12.2022 klo 13.00 alkaen osoitteessa www.youtube.com/cityofrovaniemi.

Verkkolähetys mahdollistaa sen, että entistäkin useampi rovaniemeläinen ja ulkopaikkakuntalainen voi nauttia yhteisestä juhlasta.

Muita itsenäisyyspäivän tilaisuuksia Rovaniemellä – päivä alkaa lipunnostolla Alaruokasen talolla

Itsenäisyyspäivän vietto käynnistyy juhlallisella lipunnostotilaisuudella Alaruokasen talolla 6.12. klo 9. Paikalla on kunniavartio Rovaniemen reserviläisistä. Tervehdyssanat lausuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan myös perinteisillä kunniakäynneillä ja seppeleenlaskutilaisuuksilla. Seppeleet lasketaan klo 9.00 vakaumuksensa puolesta kuolleiden muistomerkille, klo 9.15 Mannerheim-ristin ritarin Toivo Kortteen haudalle, sekä klo 11.30 talvi- ja jatkosodan sekä vapaussodan sankarivainajien muistomerkeille, missä kuullaan Lapin lauluveikkojen ja Lapin reserviläiskuoron musiikkiohjelmaa.

Yläkemijoella vietetään hartaushetki ja lasketaan seppeleet sankarivainajien muistomerkille Auttissa klo 10 ja Viirissä klo 11 seurakuntapastori Hannamaria Yliraudanjoen johdolla.

Rovaniemen seurakunta järjestää itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen klo 10 Rovaniemen kirkossa. Lapin yliopiston ylioppilaskunnan järjestämää soihtukulkuetta Lordin aukiolta kirkolle voi seurata klo 15 alkaen. Klo 16 Rovaniemen kirkossa alkaa yhteinen Laulu Isänmaalle -musiikkitapahtuma. Tapahtumassa voi kokea juhlavaa sanaa ja säveltä itsenäisyyspäivän juhlan hengessä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Rovaniemen kirkossa järjestettäviä tilaisuuksia voi seurata myös verkossa Rovaniemen seurakunnan YouTube-kanavilla. Tallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen.

Nuorten itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Lappia-talossa

Kaupunki järjestää myös kaikille vuonna 2007 syntyneille nuorille vastaanoton itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tänä vuonna yli 400 nuorta odotetaan Lappia-talon juhlavastaanotolle itsenäisyyspäivän iltana. Nuorten kutsuvierastilaisuus alkaa klo 18.

Juhlalla on pitkät perinteet, ja se on saavuttanut paikkansa nuorten keskuudessa. Juhla on monille ensimmäinen arvokas tilaisuus, joissa on mahdollista harjoitella juhlaetikettiä ja arvokasta juhlimista.

Jaa sivu