Jääladut ja jäillä kulkevat kelkkareitit pääosin avattu – tarjolla myös virallinen koiralatu

Julkaistu 7.2.2024 14:25

Lainaanrannan ja Suutarinkorvan sillan välinen jäälatu ja kelkkaura ovat vielä avaamatta, samoin Alakorkalosta Valajaskoskelle kulkeva kelkkareitti.

Skiing on ice by museum Arktikum in Rovaniemi Lapland Finland (2).jpg
Alakorkalon ja Ylikylän välinen 12 kilometrin pituinen jäälatu sekä Koivusaaren kiertävä neljän kilometrin pituinen jäälatu ovat hiihtokunnossa. Kuva: Visit Rovaniemi

Rovaniemen kaupungin ylläpitämät jäällä kulkevat ulkoilureitit on avattu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 

Lainaanrannan ja Suutarinkorvan sillan välinen jäälatu ja kelkkaura ovat vielä avaamatta, samoin Alakorkalosta Valajaskoskelle kulkeva kelkkareitti. 

Saarenputaan kelkkaura merkitään käyttöön ensi viikolla. Myös Alakorkalosta Valajaskoskelle menevän kelkkareitin jäävahvuus tarkistetaan ensi viikon alkuun mennessä.

Alakorkalon ja Ylikylän välinen 12 kilometrin pituinen jäälatu sekä Koivusaaren kiertävä neljän kilometrin pituinen jäälatu ovat valmiina hiihdettäviksi. Myös kelkkareitti Alakorkalosta Kirkonjyrhämän kautta Lainaalle on avattu. 

Kaupungin ylläpitämät jääladut ajetaan neljän vuorokauden välein ja 24 tunnin mennessä lumisateen päättymisestä.

Rovaniemellä pääsee hiihtämään myös koiran kanssa

Koiran kanssa hiihtäville Rovaniemellä ovat sallittuja Koivusaaren jäälatu ja Korkalovaarassa Karinrakan kierros. Alakorkalosta Ylikylään jäätä pitkin kulkeva latu on tänä vuonna virallisesti koiralatu. Asiasta päätettiin viime vuonna.

Koirahiihdossa koira juoksee hiihtäjän edellä ja on yhdistettynä hiihtäjään valjaiden, joustavan vetonarun sekä vetovyön välityksellä.

Rovaniemen hiihtolatujen ajantasaisen huoltotilanteen voi tarkistaa verkosta Fluent-järjestelmästä: https://kemppe.fluentprogress.fi/outdoors.