Jäätilanne edelleen heikko – Rovaniemen keskustan alueen kelkkaurista osa on kiinni koko talven

Julkaistu 5.2.2021 14:52

reittikarttatekstilla.jpg
Rovaniemen kaupunki muistuttaa, että jääolosuhteet  on tänä talvena poikkeuksellisen vaaralliset Kemijoella lähellä Rovaniemen keskustaa. Kirkonjyrhämän poikki kulkevaa kelkkauraa, Kotisaaren kohdalta aina Lainaanselälle saakka, ei voi merkitä käyttöönotettavaksi koko talvena.
 
Jos kelkkailija tulee Ranuan suunnan reitiltä Kemijoelle ja haluaa jatkaa kaupungin pohjoispuolella oleville reiteille, kelkkailijan on kierrettävä Alakorkalon ja Korkalovaaran kautta Ounasjoen rantaan.
 
Jätkänkynttilän sillan pohjoispuolella on laaja sulavesialue ja siitä  ylävirran suuntaan pitkä sulana pysyvä kapea sulavirta. Lisäksi Suutarinkorvan sillan lähistöllä on muutama sulakohta ja Saaritupien kohdalla on tehty havainto vaarallisen ohuesta jääpeitteestä.
 
Pöykkölässä, Kotiseutumuseon yläpuolelta kohti Korvaniemeä ja sieltä Alakorkaloon Koivikkopuiston kohdalle, on turvallista kelkkailla merkityllä uralla. Tähän saatiin selvyys, kun perjantaiaamuna 5.2. suoritettiin jäänvahvuuksien mittaus. Alustavasti merkittyä uraa täydennetään 8.2. alkavalla viikolla aikana.
 
Lisätietoa: 
Kari Lukkarinen, kari.lukkarinen@rovaniemi.fi, p. 040 069 5012

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia