Janne Sandgren pyöräilee töihin, mutta työpäivän aikana siirtyy palaverista toiseen yhteiskäyttöautolla

Julkaistu 3.5.2024 12:11

Rovaniemen kaupungin konsernitalouspäällikkö Janne Sandgren on työmatkojen hyötyliikkuja. Viiden kilometrin työmatkansa Ojanperän Metsäruusuun hän polkee omalla pyörällään, mutta työpäivän aikana hän käyttää liikkumisiin yhteiskäyttöautoa. Tällaisia yhteiskäyttöautoja voivat kaikki kaupunkilaiset varata.

IMG_6523 (3).jpg
Janne Sandgren käyttää yhteiskäyttöautoa ainakin pari kertaa työviikon aikana.
Yhteiskäyttöauto on kaikkien työntekijöiden käytössä, mutta myös kenen tahansa kaupunkilaisen vapaasti varattavissa ja käytettävissä.

-  Kolmen alle kouluikäisen lapsen isänä en ehdi liikuntaharrastuksiin työpäivän jälkeen. Työmatkapyöräily on siis minulle todella tärkeää oman hyvinvointini hoitoa. Joudun kuitenkin vähintään 2-3 kertaa viikossa siirtymään työpisteeltäni paikasta ja palaverista toiseen. Näihin eri puolille kaupunkia suuntaaviin liikkumisiin Omago-yhteiskäyttöauto on aivan superhieno juttu, Janne Sandgren kehuu.

Koko idea yhteiskäyttöautosta tulikin silloin, kun Rovaniemen kaupungin toimipiste muutti Metsäruusuun. Toimipisteitä löytyy kuitenkin myös eri puolilta kaupunkia ja livepalaverit voivat vaatia liikkumista niiden välillä.

Omago on helppo varata itselleen kännykkäsovelluksella ja rekisteröitymiseen löytyy kustannuspaikkakohtainen liittymiskoodi. Toki yksityishenkilönäkin voi Omagoon rekisteröityä. Ja kaikki hoituu helposti omalla kännykällä.

Autosta löytyy myös luottokortti tankkauksia tai vaikka auton pesua varten. Omago hoitaa myös auton huollot ja kaiken muun tarpeellisen, minkä lisäksi sen asiakaspalvelu vastaa aina kysymyksiin, mikäli jokin asia askarrutta


VARAUSOHJEET
Sovelluksella:
1. Valitse kartalta haluamasi auto. Voit tarkastella tietyllä aikavälillä vapaana olevia autoja suodatintoimintoa käyttämällä
2. Valitse varauksen alku- ja loppuajankohta
3. Varaa auto

Tietokoneella:
1. Valitse listalta haluamasi auto
2. Valitse varauksen alku- ja loppuajankohta
3. Varaa auto


KÄYTTÖOHJEET
Sovelluksella:
1. Aktivoi varaus, kun varausaikasi on alkamassa
2. Tarkasta auton kunto ja ota valokuvat
3. Avaa ovet painamalla sovelluksesta
4. Irroita laturi ja ota latausjohto mukaan
5. Lähde liikkeelle
6. Palauta auto ajon päätteeksi samaan paikkaan.
7. Kytke laturi ja käynnistä lataus
8. Ota kaikki tavarasi autosta ja jätä avaimet hansikaslokeroon
9. Päätä varaus