Etusivu>Palvelut>Uutisointi>Joulutapahtumia 2018 Rovaniemellä
 • Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Uutisointi

Joulutapahtumia 2018 Rovaniemellä

6.11.2018 12:30

Joulupukin virallisessa kotikaupungissa Rovaniemellä joulun tunnelmaan pääsee monenlaisissa tapahtumissa marras- ja joulukuun aikana.

Joulupukin Pääpostin avajaiset 5.11 (4) 720.jpg

La 10.11. Joulumielen Osoitus – Kauppakeskusten, Likiliikkeen ja Joulupukin yhteinen joulunavaus

Kauppakeskusten, Likiliikkeen ja Joulupukin yhteinen joulunavaus järjestetään tänä vuonna perinteisen paraatin muodossa Joulumielen Osoitus -teemalla. Kutsumme nyt kaikki teidät mukaan marssimaan kanssamme hyvän joulumielen puolesta!

Kulkue starttaa Rovaniemen kaupungintalon pihalta lauantaina 10.11. klo 11 ja matkaa tuttuun tapaan Rovakatua pitkin Lordinaukiolle. Arvioitu saapuminen aukiolle klo 11.20–11.30. Paraatia johtaa tietysti Joulupukki yhdessä Petteri-poronsa kanssa.

Kulkueen päätteeksi Lordinaukiolla:
• REDU:n Joulupuurotarjoilu – 1 000 ilmaista annosta
• Päiväkoti Asemapäällikön lapset laulavat Joulupukille
• Likiliike tarjoilee glögiä ja pipareita
Kulkueen jälkeen Joulupukki tavattavissa myös kauppakeskuksissa:
• 12.30 Revontuli
• 13.30 Sampokeskus
• 14.30 Rinteenkulma

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin marssimaan yhdessä hyvän joulumielen puolesta ja nauttimaan alkavan joulukauden hienosta tunnelmasta! 

Pe 16.11. Tonttukaruselli, Lordin aukio
Tonttukarusellissa etsitään maailman parasta lahjaa ja ihaillaan lukuisia joulukortteja. Sadat pikkutontut kokoontuvat Lordin aukiolle Tonttukaruselliin klo 9.30–10.30 aloittamaan joulun odotuksen. Pikkutonttujen joukot auttavat selvittämään, mikä on se maailman paras lahja, joka on kaikkien meidän ulottuvilla. Tonttukarusellin yhteydessä avataan myös lasten piirustusnäyttely “Jouluterveisiä Japanista!”

Tervetuloa Lordi-aukiolle seuraamaan, miten yli 300 lasta laulaa ja leikkii jouluisia ja talvisia laululeikkejä. Tonttukarusellissa esiintyy lapsia Napapiirin päiväkodista, Ounasrinteen päiväkodista, Touhula Ounasvaarasta ja Kotola Saarenkylästä. Tapahtumassa on vieraana myös Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Voit seurata Tonttukarusellia livenä Rovaniemen kaupungin Facebook-sivulta. Tonttukarusellin videokooste näytetään esitysiltana klo 16–22 Lordin aukiolla Sampokeskuksen Kanavaseinällä.

Perjantaina 16.11. avataan myös Jouluterveisiä Japanista! -lasten piirustusnäyttely, johon voi käydä tutustumassa Tonttukaruselli-tapahtuman yhteydessä. Japanin joulukaupungin Yamaguchin paikallisen koulujärjestelmän 1–6-luokkalaiset lapset ovat lähettäneet Rovaniemelle 1989 itse tekemäänsä joulukorttia. Joulukorteista kootaan näyttely eri puolille kaupunkia. Kortteja voi ihailla Kalotinlinnan aulassa ja pääkirjastossa 16.11.2018–7.1.2019. Suurin osa korteista jaetaan Rovaniemen kaupungin päiväkoteihin ja alaluokkien kouluihin, joissa ne asetetaan näytteille joulukuun alussa. Korttien tarkoitus on tuoda iloa päiväkotien ja koulujen joulunodotukseen sekä toimia innostajina yksiköiden omille jouluvalmisteluille.

Tonttukarusellin järjestää Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelujen ja viestintäpalvelujen kanssa. Jouluterveisiä Japanista! -näyttelyn järjestävät Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut ja koulutuspalvelut.

Tonttukarusellin tunnusmusiikki löytyy Youtubesta (sävellys, sanoitus ja sovitus Teppo Mikkonen).

La 17.11. Rovaniemen Joulunavaus 2018, Joulupukin Pajakylä
Rovaniemen joulunavaus on perinteinen, hyväntuulinen tapa aloittaa joulunaika Joulupukin kotikaupungissa. Tapahtuma alkaa kello 16 Joulupukin pajakylän pääaukiolla. Joulu on Rovaniemellä joka päivä, mutta joulunavausjuhla on mainio aika palauttaa mieleen joulun pääsanoma: hyväntahtoisuus, jakaminen ja välittäminen – kolme asiaa, jotka henkilöityvät Joulupukissa. Tontut ja paikalliset artistit tuottavat yhteisvoimin joulukonsertin, joka huipentuu Joulupukin puheeseen. Mitäköhän asiaa hänellä on meille tänä vuonna?

Rovaniemen joulunavaus tuo paikalliset ja turistit Pajakylään katsomaan Joulupukkia ja kuuntelemaan jouluista musiikkia. Joulunavaus on kansainvälisesti merkittävä tapahtuma, jonka vuoksi ihmisiä saapuu Rovaniemelle kaikkialta maailmasta.

Suosittelemme saapumaan Joulupukin Pajakylään ilmaisella bussikuljetuksella. Bussit kulkevat keskustasta Santa’s Hotel Santa Clausin edestä Joulupukin Pajakylään nonstop klo 14–15.30. Takaisin Pajakylästä keskustaan bussit kulkevat heti tapahtuman jälkeen klo 17 alkaen ja klo 18 saakka tai niin kauan kuin menijöitä riittää.

Jos saavut omalla autolla, huomioithan, että Joulupukin Pajakylässä on tapahtuman aikana liikenteenohjaajat, joiden ohjeita tulee noudattaa turvallisuuden takaamiseksi. Pajakylään pääsee myös Santa’s Express -bussilla ja paikallisbussilla numero 8 (molemmat maksullisia).
Katso bussien hinnat ja aikataulut:
Santa’s Express
Paikallisbussi nro 8

Jos et pääse paikalle tapahtumaan tänä vuonna, voit seurata illan kulkua Visit Rovaniemi – Joulupukin virallinen kotikaupunki -Facebookin live-lähetyksen kautta. Joulunavaus on näkyvästi esillä kaikissa Visit Rovaniemen sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Järjestäjänä toimii Visit Rovaniemi.


La 17.11. SantaParkin talvikauden avaus 
SantaPark, Joulupukin oma kotiluola, avaa ovensa talvikaudelle 17.11. Tiedossa on melkoista herkkua, sillä SantaParkin 20. juhlavuoden kunniaksi luolaan pääsee avajaispäivänä tonttuilemaan ilmaiseksi! Joulupukki tonttuineen avaa ovet klo 10, ja luolan ulkopuolella ilahduttaa jouluinen kuoro. Oikein paljon tervetuloa! 

Lisätiedot: www.santapark.fi

 

23.11.–29.12. Joulutarina, Rovaniemen teatteri, Lappia-talo, Jorma Eton tie 8 A
Kun tänä vuonna kaipaat joulutunnelmaa, löydät sen Lappia-talosta. Jo 10.000 katsojaa ihastuttanut Joulutarina palaa talon suurelle näyttämölle vielä marras- ja joulukuuksi. Musiikkinäytelmä antaa katsojalleen säkkikaupalla kokemuksia. Näytelmä sisältää teatteria, tanssia ja musiikkia sekä paljastaa joulun jännittävimpiä salaisuuksia.

Aivan ensi alkuun esitys liikuttaa. Pieni Nikolas jää orvoksi, joutuu jättämään kotikylänsä ja matkaa ankaran puuseppä-Iisakin oppiin Korvatunturille. Onnea alkaa kuitenkin pilkahdella Nikolaksen kasvaessa aikuiseksi ja valmistaessa jouluaatoiksi lahjoja kaikille lapsille.

Ota mukaan tonttulakit, kummit, papat, mummit ja parhaat kaverit ja käy mukaan tarinaan aidon joulun ja täysien tunteiden tarinaan.

Peruslippu 30 € / ryhmä 28 € / eläkeläinen 27 € / työtön, opiskelija tai lapsi 20 €
Perhelippu viidelle 110 € / neljälle 90 € / kolmelle 70 €
Ma-pe päivänäytökset koululaisryhmille 14 €
Liput Lippukaupasta Lappia-talolta ti–pe 13–17, la 11–13 ja tunnin ennen esityksiä tai
Osviitasta Rinteenkulmasta arkisin 9–16 tai NetTicket.fi.
Lisätiedot: http://www.rovaniementeatteri.fi/esitykset/joulutarina/

1.12.–28.12. Savottatonttujen Joulufantasia 2018, Lapin Metsämuseo, Metsämuseontie 7
Lähde mukaan tonttujen ja jätkien opastamalle arktiselle matkalle läpi Suomen savottahistorian tanssin ja musiikin keinoin. Luvassa on myös herkullista joulupuuroa, hauskanpitoa, fantasiaa ja aitoa joulumieltä!

Joulufantasia on yli kolmenkymmenen vuoden aikana vakiintunut kaikkien rakastamaksi jouluperinteeksi. Joulufantasian salaisuus on aina ollut siinä, että esityksessä ei lainkaan puhuta, vaan kaikki koetaan musiikin, tunnelman ja elekielen perusteella, mikä takaa täysin ainutlaatuisen kokemuksen esityksestä.

Esitykset:
La 1.12. klo 18, ensi-ilta. (*Bussikulj.)
Ti 4.12. klo 18
Ke 12.12. klo 18
Pe 14.12. klo 18
La 15.12. klo 18
Ti 18.12. klo 18
To 20.12. klo 18
La 22.12. klo 18  (*Bussikulj.)
Pe 28.12. klo 18  (*Bussikulj.)
Liput: Aikuinen 26 €, lapsi 12 €.
*Bussikuljetus 5 €/hlö (kuljetukset vain la 1.12., la 22.12. ja pe 28.12.) Linja-autokuljetus tapahtumaan lähtee Hotelli Santa Clausin edestä klo 17:30.
Lippuja voi ostaa:
NetTicket.fi
tai Rovaniemen matkailuneuvonta (Lordinaukio, Maakuntakatu 29-31) 
tai Lapin Metsämuseo, Metsämuseontie 7.
Lisätietoja: www.joulufantasia.fi

 
joulupukki matkalla Visit Rovaniemi 720.jpg
Kuva: Visit Rovaniemi

La-su 8.–9.12. LC Rovaniemi/Napapiirin Perinteiset Joulumyyjäiset, Santasport Lapin Urheiluopisto
Myynnissä aitoja tuotteita joulun tunnelmaan mm. leivonnaisia, käsitöitä, luonnontuotteita, koristeita, koruja ja paljon muuta. Myyjäispaikalla voi ostaa myös kahvia, teetä, mehua, leivonnaisia ja makkaraa. Viikonlopun ohjelmassa on mm. musiikkiesityksiä, arvontaa ym., saattaa paikalla piipahtaa myös meidän Joulupukki! Yhteistyökumppaneina toimivat Ounasvaaran Atleetti Klubi ry sekä Rovaniemen Kiekko ry.
Avoinna: la klo 10–17 ja su klo 10–16 Santasportilla.

 
Pe-su 14.–16.12.  Arktiset Markkinat, Arktikum, Pohjoisranta 4
Markkinoilla on myynnissä perinteisiä ja uusia lappilaisia ruokatuotteita, käsitöitä ja taidetta. Markkinat ovat avoinna perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18.


La-su 15.–16.12. Taitava Lappi Joulumarkkinat, Lyseonpuiston lukio, Ruokasenkatu 18
Markkinat ovat avoinna lauantaina ja sunnintaina klo 10–16. Markkinoilla myydään kädentaitajien tuotteita ja elintarvikkeita. Jouluista tunnelmaa luo joulumusiikki.


Su 23.12. Joulupukki matkaan jo käy -tapahtuma
Tule paikalle katsomaan, kun Joulupukki lähtee vuotuiselle maailmanympärysmatkalleen tapaamaan maailman lapsia. Joulupukin matkaanlähtö on yksi vuoden vilkkaimpia päiviä Rovaniemellä, Joulupukin kotikaupungissa, ja tämä on sinun tilaisuutesi tulla juhlistamaan matkaanlähtöä yhdessä Joulupukin kanssa. Koko meneillään oleva vuosi huipentuu matkaanlähtöön. Järjestäjänä toimii Visit Rovaniemi.