Etusivun uutislista

Kaksi uutta koronatartuntaa Rovaniemellä – Roy Clubissa (Roippari) tiistaina 4.8. klo 2.30–4.30 vierailleet asetetaan karanteeniin

Julkaistu 7.8.2020 13:38

Asukkaiden ei tarvitse hakeutua omatoimisesti koronatestiin, mikäli heillä ei ole tartuntaan viittaavia oireita.

Rovaniemi_terveysasema-1 (1).jpg

Rovaniemellä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. 


Ravintola Roy Clubissa (tunnetaan nimellä Roippari) maanantain ja tiistain välisenä yönä 4.8. kello 2.30–4.30 vierailleita pyydetään olemaan yhteydessä oman kunnan terveydenhuoltoon mahdollisen korona-altistuksen vuoksi. 


Paikalla on yllä mainittuna ajankohtana oleskellut henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. 


Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on arvioinut, että kaikki kyseisenä aikana Roy Clubissa vierailleet tulee varotoimenpiteenä asettaa karanteeniin. Ravintolassa paikalla olleiden tulee alkaa noudattaa karanteeniohjeistusta välittömästi. Karanteeniohjeet löytyvät tämän jutun lopusta. 


Rovaniemeläisiä altistuneita pyydetään olemaan yhteydessä Urheilukadun (p. 016-3224600) ja Rinteenkulman (p. 016-3224620) terveysasemille puhelimitse virka-aikana. Terveydenhuollon työntekijä soittaa takaisin alkuviikosta ja antaa toimintaohjeita. 

 

Yhteydenottopyynnön voi myös jättää sähköisesti osoitteessa pro.klinik.fi/contact/rovaniemi. Jos oireita ei ole, tulee valita kohta "vaiva tai sairaus - yhteydenotto vastaanotolle", klikata oirekohdassa "ei selkeää sijaintia", kirjata oireiden kestoksi 1 tuntia ja valita seuraavasta valikosta "lähikontakti henkilöön, jonka epäillään tai on varmistettu saaneen koronavirustartunnan".


Oireisille tehdään koronavirustestit. Tarkoituksena on estää epidemian leviäminen. 

Arctic Light Hotellissa 5.8. kello 18–19.30 toinen mahdollinen altistus

Rovaniemen Arctic Light Hotellissa 5.8. illallista klo 18–19.30 syömässä olleet ovat myös mahdollisesti altistuneet koronalle. Altistus katsotaan kuitenkin vähäiseksi. 

Paikalla olleita pyydetään tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin oireiden ilmaantuessa. Sosiaalisten kontaktien rajaaminen on myös suositeltavaa.

Arctic Light Hotellissa on tuona ajankohtana ollut henkilö, jolla on todettu koronatartunta. Arctic Light hotellissa koronaan varautuminen on ollut hyvällä tasolla, eikä varotoimista johtuen katsota, että muiden samaan aikaan ravintolassa olleiden altistuminen olisi merkittävä. Heitä ei aseteta karanteeniin, lukuun ottamatta samaa pöytäseuruetta. 


Rovaniemen koronatilanne rauhallinen – suosituksia syytä noudattaa


Koronatilanne Rovaniemellä on edelleen rauhallinen. Asukkaiden ei tarvitse hakeutua omatoimisesti koronatestiin, mikäli heillä ei ole tartuntaan viittaavia oireita. Oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli. Joskus oireena voi olla myös haju- tai makuaistin puutos.


Altistuneeksi katsotaan henkilö, joka on ollut vähintään 15 minuuttia samassa tilassa koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa. Mahdollisten altistuneiden kanssa kanssakäymisissä olleita ei pidetä altistuneina ja siksi heitä ei ole tarpeen asettaa karanteeniin eikä testata oireettomana. 


On edelleen erittäin tärkeää noudattaa annettuja suosituksia muun muassa käsienpesusta ja turvaväleistä sekä hakeutua testeihin lievissäkin oireissa.


– Jokaisen on hyvä muistaa säilyttää turvavälit, harkita asioinnin tarvetta ja erityisesti noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, hallintoylilääkäri Paula Reponen muistuttaa.
Jaa sivu