Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simon ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailevat Rovaniemellä

Julkaistu 25.1.2023 13:30

Kenraalikuvernööri ja tasavallan presidentti tutustuvat Rovaniemellä Ylikylän peruskoululla saamen kielen opetukseen ja keskustelevat Arktikumissa ilmastonmuutoksen vaikutuksista arktiseen alueeseen. He vierailevat myös Lapin lennostossa. Vierailu on osa kenraalikuvernöörin valtiovierailua Suomeen.

TP Niinistö Rovaniemellä 2018_Kuva_Arctic Biodiversity Congress_Mike Muzurakis.jpg
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui arktisessa biodiversiteettikongressissaa Rovaniemellä 9.10.2018. Kuva: Arctic Biodiversity Congress / Mike Muzurakis
Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simon tekee valtiovierailun Suomeen 6.–10. helmikuuta 2023. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolisonsa tohtori Jenni Haukion kanssa.

Vierailu alkaa Helsingissä, jossa presidenttipari vastaanottaa kenraalikuvernööri Simonin valtiovierailuun kuuluvin seremonioin tiistaina 7. helmikuuta Presidentinlinnalla. Presidentin ja kenraalikuvernöörin keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Kanadan kahdenväliset suhteet, turvallisuuskysymykset, ilmastonmuutos sekä arktinen yhteistyö.

Kenraalikuvernööri Simon tapaa vierailullaan myös pääministeri Sanna Marinin ja eduskunnan varapuhemies Antti Rinteen. Kenraalikuvernöörin ohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla, vierailu Yrityskylä Helsinki-Vantaassa ja tapaaminen saamelaisnuorten kanssa.

Torstaina 9. helmikuuta presidentti Niinistö ja kenraalikuvernööri Simon vierailevat Rovaniemellä. Presidentti ja kenraalikuvernööri puhuvat tiedekeskus Arktikumissa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia arktiselle alueelle. Ohjelmassa on myös tutustuminen saamen kielen opetukseen Ylikylän peruskoululla sekä vierailu Lapin lennostossa.

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio osallistuu kenraalikuvernöörin ja tasavallan presidentin vierailuun Rovaniemellä. 
 
Lue lisää: Tasavallan presidentin kanslian tiedote (linkki alla)
 

Jaa sivu