Kaupungin kesätöitä ja kesätyöseteleitä haki 1133 nuorta

Julkaistu 29.3.2021 14:00

Rovaniemen kaupungin kesätyöpaikkoja ja kesätyöseteliä ovat tänä vuonna voineet hakea kaikki vuosina 2003, 2004 ja 2005 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Haku on päättynyt helmikuun viimeinen päivä. Hakeneista 1133 nuoresta 513 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa, muut 620 kesätyöseteliä.

Kaksi nuorta iloista tyttöä.

Poikkeusolojen vaikutukset työpaikkojen määrään yksiköissä

Rovaniemen kaupungilla oli tavoitteena työllistää tulevaksi kesäksi 90 nuorta, mutta vallitsevan koronapandemian vuoksi yksiköt eivät voi työllistää aiempien vuosien tapaan. Päiväkodit ovat olleet suurin kesätyöpaikkoja tarjonneista yksiköistä. Normaalisti päiväkodit ovat työllistäneet jopa 50 nuorta kesäksi. Tulevana kesänä päiväkodit eivät kuitenkaan voi työllistää samassa määrin. Kaupungin tarjoamien paikkojen kokonaismääräksi saatiin 39 paikkaa.

“THL:n ja Opetushallituksen ohjeistuksiin nojaten emme ole ottaneet muita kuin alalle opiskelevia opiskelijoita ja välttämättömiä sijaisia päiväkoteihin. Näin pyrimme minimoimaan ulkopuolisten läsnäolot päiväkodeissa ja sitä kautta mahdolliset altistumiset” - kertoo varhaiskasvatuksen hallinnon palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa.

Kesätyöseteliä voi hakea jälkihaussa

Ensimmäiset kesätyösetelit on nyt postitettu ja Rovaniemen kaupungin työpaikkojen saajat arvottu. Nuorten kesätyöllistämisen tueksi käynnistetään vielä jälkihaku kesätyösetelin hakemiseen. Kesätyösetelin toinen hakukierros toteutetaan ajalla 7.4-21.4.2021 ja jälkihaussa kesätyöseteliä voivat hakea vuosina 2003, 2004 ja 2005 syntyneet nuoret jotka eivät seteliä ole hakeneet varsinaisen hakuajan puitteissa. Kesätyöseteliä haetaan kuntarekryn kautta.

Seteli myönnetään kaikille hakukriteerit täyttäville ja seteliä uuden hakuajan puitteissa hakeneille nuorille. Kesätyösetelin nuori voi käyttää haluamassaan yrityksessä, yhdistyksessä, järjestössä, säätiössä tai seurakunnassa. Työnantajalla pitää olla suomalainen Y-tunnus. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.


Kesäyrittäjyys ja unelmien kesäduuni

Kesätyösetelin voi hyödyntää myös esimerkiksi 4H- tai kevytyrittäjyyteen. Nuoren tulee tehdä Rovaniemen kaupungille hakemus kesäyrittäjyydestä johon mukaan liitetään toimintasuunnitelma. Lisätietoja kesätyösetelistä sekä kesäyrittäjyydestä voi kysyä sähköpostitse osoitteesta kesatyot@rovaniemi.fi. Järjestämme kevään aikana kesäyrittäjyyteen ohjaavia infoja ja valmennuksen ja kannustamme nuoria miettimään mahdollisuutta työllistää itsensä kesäksi yrittäjämäisellä toiminnalla. Tiedotamme kesäyrittäjyyteen ja kesätöihin liittyvistä tapahtumista kaupungin nettisivuilla www.rovaniemi.fi sekä Ohjaamon Facebook ja Instagram-sivuilla.

Asiantuntijaraati tulee arvioimaan Unelmien kesäduuni-kilpailun ideat ja valitsemaan voittajan/voittajat huhtikuun aikana. Voittajalle/voittajille ilmoitetaan voitosta tekstiviestitse.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia