Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä: Pulkamontien terveysaseman evakuointiin varaudutaan - tulvatilannetta seurataan tiiviisti

Julkaistu 25.5.2020 11:00

Rovaniemen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi 25.5. läpi tuoreimpia viranomaisten tulvaennusteita ja päätti lisätoimista kaupungin kohteiden suojaamiseksi. Lämpimät säät ovat kasvattaneet tulvariskiä merkittävästi Rovaniemellä. Tämän hetkisen ennusteen mukaan tulvavesi nousee merkittävästi jo viikon loppupuolelta alkaen. 


Johtoryhmä päätti, että keskustassa sijaitseva Sairaalakadun kiinteistö valmistellaan lopulliseen käyttöottokuntoon, jotta sinne voidaan tarvittaessa vastaanottaa Saarenkylässä sijaitsevan Pulkamontien terveysaseman toimintaa. Sairaalakadun tiloissa tehdään muun muassa loppusiivous. Kiinteistöä on valmistelu väliaikaiseen käyttöön jo huhtikuun alusta lähtien. Tiloissa on tarkistettu ja varmistettu mm. ilmanvaihdon, vesijohto- ja viemäriverkoston, paloilmoitinjärjestelmän, hissien, varavoimakoneiden sekä happi- ja potilashälytysjärjestelmien toimivuus. Kiinteistössä on tehty myös viranomaistarkastukset. Pulkamontieltä  toimintaa voidaan siirtää osittain myös Näsmäntien kiinteistöön. 

 

Johtoryhmä seuraa tulvatilannetta tiiviisti ja päättää mahdollisesta Pulkamontien evakuoinnista myöhemmin, ennusteiden vielä tarkentuessa. Kaupungilla on valmius hoitaa tulvasuunnitelman mukainen evakuointi nopeasti, arviolta muutamassa päivässä, mikäli tulvaennuste vielä pahenee nykyisestä.  

 

 Rovaniemen kaupunki on rakentanut myös tulvasuojauksia riskialueella sijaitseviin kohteisiinsa. Pulkamontien terveysaseman lisäksi suojattuja rakennuksia ovat mm. Hiirilimpun päiväkoti sekä Ounaspaviljongin kahvilarakennus. Lisäksi kaupunki on tehnyt Saarenkylään erillisiä lisäsuojauksia tulvavahinkojen torjumiseksi.  

 

 Jokainen kiinteistön omistaja on vastuussa oman kiinteistönsä suojaamisesta ja  ennakkoon varautuminen on tärkeää.

 

 Kaupunki tiedottaa tulvatilanteesta ja toimenpiteistä sekä Pulkamontien tilanteesta verkkosivuilla, jossa tietoa myös yleisestä varautumisesta: rovaniemi.fi/tulvatiedotus

 

Tilannetta seurataan myös kaupungin sosiaalisen median kanavilla (Facebook ja Twitter). 

 

Kaupungin tulvapuhelin asukkaille: 0800 132 211 (avoinna arkisin klo 12-15, tietoa yleistilanteesta ja ennusteista sekä omatoimisesta suojaamisesta) 

 

Lisätietoa myös:

lapinpelastuslaitos.fi

ymparisto.fi/tulvaohjeet

ymparisto.fi/tulvakartat

Jaa sivu