Kaupungin suositus yli 12-vuotiaiden, sisällä tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämisestä

Julkaistu 30.10.2020 15:40

Ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on edelleen mahdollista, kunhan turvavälit huomioidaan.

Rovaniemen kaupunki suosittaa keskeytettäväksi yli 12-vuotiaiden, sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan kahden viikon ajaksi. Suositus astuu voimaan heti ja koskee kaikkea sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa ja kokoontumisia (kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoiminta). Suositus on voimassa ajalla 30.10.–13.11.2020. Alkavalle viikonlopulle sovittujen tapahtumien osalta ratkaisun tekee tapahtuman toteuttaja. On tärkeää huomata, että ensisijaisesti tartuntatautiviranomainen suosittelee harrastustilaisuuksien perumista. 

Ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on edelleen mahdollista, kunhan turvavälit huomioidaan. Henkilökohtainen omaehtoinen harrastaminen ja harjoittelu on suosituksen aikana edelleenkin mahdollista ja suotavaa. 

Vetoamme, että järjestöt ja muut toiminnan- ja tapahtumajärjestäjät noudattavat Rovaniemen kaupungin suositusta. On tärkeä saada tartuntojen leviäminen kuriin. Epidemian jatkuessa saatetaan joutua turvautumaan vahvempiin toimenpiteisiin (esim. harrastustilojen sulkeminen).

Kahden seuraavan viikon aikana nuorille suunnattujen, Rovaniemen kaupungin nuoriso- ja kulttuuripalvelujen organisoimien teemaviikkojen tapahtumat perutaan, samoin kaikki ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa keskeytyy. Lisäksi kaupungin järjestämä ohjattu liikuntatoiminta keskeytyy kahdeksi viikoksi yli 12-vuotiaiden osalta. 

Rovaniemen kaupungin nuorisotiloja ei suljeta tässä vaiheessa, mutta kävijöiden määrää rajoitetaan siten, että tiloissa ei ole yhtäaikaisesti yli 20 henkilöä. Nuorille suositellaan vahvasti maskien käyttöä, käsihygieniaa ja turvavälejä. 

Alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa voidaan jatkaa koronaepidemiaan liittyvät ohjeistukset huomioon ottaen. Lasten harrastustoiminnan ohjaajien on syytä käyttää maskia. 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia