Kaupunginhallitus hyväksyi tonttien hinnat, päätti irtisanoa Sarastia-sopimuksen ja pyytää palauttamaan siirtoviivemaksut

Julkaistu 10.10.2022 15:57

Kaupunginhallitus päätti irtisanoa kaupungin ja henkilöstöpalveluyritys Sarastian välisen palvelusopimuksen.

Vanha silta2 (1).jpg

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui 10.10.2022 käsittelemään muun muassa tonttien hintoja yleiskaava-alueilla, palkkahallinnon palvelusopimusta sekä Lapin sairaanhoitopiirin perimiä siirtoviivemaksuja.


Rakennuspaikkojen myyntihinnat hyväksyttiin


Kaupunginhallitus päätti, että Rovaniemen kaupungin omistamille rakennuspaikoille määritellään myyntihinnat Kivitaipaleen, Vanttauksen, Oikaraisen, Tapionkylän, Meltauksen ja Narkauksen yleiskaava-alueilla. Esimerkiksi Oikaraisessa neliöhinnaksi tulee 2,8 euroa, Vanttauksessa 2 euroa ja Meltauksessa tasan euron. Rakennuspaikkojen luovutusehtojen selkiyttämisellä on tarkoitus edistää tonttien myyntiä.


Sopimus Sarastian kanssa irtisanotaan – palkkahallinto omaksi toiminnaksi


Kaupunginhallitus päätti irtisanoa kaupungin ja henkilöstöpalveluyritys Sarastian välisen palvelusopimuksen niin, että sopimus päättyy vuoden päästä lokakuun 2023 lopussa. Kaupunki aikoo siirtää palkkahallinnon omaksi toiminnakseen vuoden 2023 aikana. 

Syynä ovat Sarastian palveluissa ilmenneet puutteet ja se, että kaupunki pystyy tuottamaan palkkahallinnon palvelut omana toimintanaan edullisemmin. Alustavasti ennakoitu säästö vuodelle 2024 on noin 300 000 euroa.


KH pyytää sairaanhoitopiiriä palauttamaan siirtoviivemaksut


Kaupunginhallitus päätti pyytää Lapin sairaanhoitopiiriä palauttamaan jäsenkunnilleen jo maksetut, perussopimuksen vastaiset siirtoviivemaksut. 

Sairaanhoitopiiri on perinyt kunnilta siirtoviivemaksua, jos kunta ei ole saanut siirrettyä potilaita sairaalasta jatkohoitopaikkaan riittävän nopeasti. 

Lapin sairaanhoitopiirin yhtymähallitus päätti syyskuussa, ettei sairaanhoitopiiri enää peri jäsenkunnilta siirtoviivemaksua 1.10.2022 alkaen. Kaupunginhallitus ei pidä tätä riittävänä, vaan sen mukaan myös jo maksetut siirtoviivemaksut on palautettava. 


Päätösten vaikutuksia lapsiin arvioidaan jatkossa pilotissa

Kaupunginhallitus myös päätti, että päätösten vaikutuksia lapsiin arvioidaan jatkossa aiempaa systemaattisemmin sivistyslautakunnassa. Kaupunki päättää vuoden 2023 mennessä, jatketaanko käytäntöä ja laajeneeko se myöhemmin muihin toimielimiin. Elinvoiman toimialalla päätettiin aiemmin tänä vuonna, että päätösten vaikutuksia yrityksiin arvioidaan samantyyppisesti. 

“Lapsivaikutusten arviointia on tehty aiemminkin kaupungin päätöksenteossa, mutta on hienoa, että sille luodaan selkeät toimintamallit. Jokaisen päätöksen kohdalla on tärkeää miettiä, miten se vaikuttaa lapsiin. Lapset ovat meidän tulevaisuutemme”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila. 

Lisäksi kaupunginhallitus äänesti Henri Rambergin (vas) kahdesta kaupunkikuvaan liittyvästä lisäesityksestä arviointikertomukseen annettaviin vastauksiin liittyen. Esitykset kaatuivat äänin 9-2. 

Hallituksen kokouksen pöytäkirja julkaistaan maanantaina 10.10. kaupungin verkkosivuilla (linkki tämän jutun alapuolella). Jaa sivu