Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutoksia, yrityspalveluseteliä ja rekrytointiasioita

Julkaistu 10.6.2021 18:23

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 14.6.2021 käsittelemään muun muassa asemakaavamuutoksia, kaupungin yrityspalvelusetelin käyttöohjeita sekä rekrytointiasioita. Kaupunginhallitus saa myös tiedoksi sosiaaliasiamiehen ja potilasasiamiehen raportit sekä raportin kaupunginhallituksen itsearvioinnin tuloksista vuodelta 2020.

Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutosta Siljotiellä lähellä rautatieasemaa. Tarkoituksena on purkaa vanhat taiteiden tiedekunnan välttävässä kunnossa olevat rakennukset ja rakentaa tilalle neljä kuusikerroksista asuintaloa (10 000  k-m²). Asemakaavan muutosehdotus oli julkisesti nähtävillä 26.4.–25.5.2021, ja tämän jälkeen kaavakarttaa tarkennettiin melumääryksen osalta. Asemakaavamuutos esitetään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi päivitetyn kaavakartan mukaisesti. Seuraavaksi se etenee valtuuston käsittelyyn. Maanantain kokoukseen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi tulee myös maankäyttösopimus, jolla maanomistaja Suomen Yliopistokiinteistöt sitoutuu maksamaan kaupungille 1,45 miljoonaa euroa korvauksena maankäytöstä. Kaupungin maapoliittisen ohjelman mukaisesti korvaus käytetään asemakaava-alueen tai siihen toiminnallisesti liittyvän alueen kunnallistekniikan rakentamiseen. 

Kaupunginhallitus päättää myös Syväsenvaarassa sijaitsevan Saarenkolmion alueen asemakaavamuutoksesta. Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio esittää kaupunginhallitukselle asemakaavan hyväksymistä korjatun kaavakartan mukaisesti. Lopullisesti asemakaavamuutoksesta päättää kaupunginvaltuusto. 

Saarenkolmion asemakaavan muutoksessa esimerkiksi Pulkamontien pohjoispuolelle sijoitetaan toimitilarakennusten korttelialuetta ja eteläpuolelle (Takapudas) asuinkortteleita. Pulkamontien varrella sijaitsevalle puutarhalle lisätään aluemerkintä. Villenväylän varrelle sijoittuu yksi suuri toimitilarakennusten korttelialue. Lisäksi Keskusväylän länsipuolella olevien liiketonttien pinta-aloja on muutettu suuremmaksi. Asemakaavan muutosehdotus sekä tonttijaot ovat olleet ehdotusvaiheessa julkisesti nähtävillä 28.11.–27.12.2019. 

Rovaniemen kaupungin yrityspalveluseteli otettiin käyttöön 1.6.2020, ja käytön myötä on ilmennyt tarpeita päivittää setelin ohjekirjaa. Uuden esityksen mukaan yrityspalvelusetelin voi saada kerran joka toinen kalenterivuosi, kun se aiemmin oli mahdollista saada kerran vuodessa. Lisäksi yritysseteliä hakenut yritys voisi aloittaa palvelun käytön omalla riskillään jo hakemuksen jätettyään. Aiemmin on edellytetty, että yrityspalveluseteli on myönnetty ennen palvelun käyttöä. 

Kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle työkykykoordinaattorin toimen perustamista. Tarkoituksena on puuttua erityisesti kaupungin henkilöstön pitkiin poissaoloihin. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu muun muassa työkykyongelmien ennakointi, aktiivisen ja tehostetun tuen kehittäminen sekä ammatillisen kuntoutuksen ja uudelleen sijoittumisen koordinointi.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista kokonaisuudessaan

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia