Kaupunginhallitus käsittelee erä- ja luontokulttuurimuseohanketta

Julkaistu 30.4.2021 11:34

RC Cumulus 00008 Pakkaspäivän retkeilijä_2_AT_2014_Ounasvaaran talvikävelyreitti.jpg
Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 3.5.2021 Rovaniemen tarjousta erä- ja luontokulttuurimuseoksi. 

Uuden valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikkahakuun osallistui 25 kuntaa. Toiselle tarjouskierrokselle valittiin viisi kuntaa: Rovaniemi, Imatra, Oulu, Pyhtää ja Riihimäki. Tällä kierroksella Rovaniemeltä pyydetään sitovaa tarjousta erä- ja luontokulttuurimuseon tukemisesta, mikäli museo sijoittuisi Rovaniemelle. Tarjouskierroksen perusteella kolmanteen vaiheeseen valitaan 2–3 ehdokasta, joille laaditaan tarkempi konsepti museon toteuttamisesta ennen lopullista päätöstä museon sijainnista.  

Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi menevässä tarjouksessa määritellään kaupungin vuosittainen toimintatuki erä- ja luontokulttuurimuseolle, investointiosuus museon rakentamiskustannuksiin sekä museosäätiön perustamiseen osoitettava pääoma. Kaupunginhallituksen jälkeen asia siirtyy kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. 

Erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen tavoitteena on luoda valtakunnallinen luonnon virkistyskäyttömuotoja esittelevä museo. Taustalla ovat Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys. Hanketta tukevat maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä museovirasto.

Kaupunginhallituksen esityslista 3.5.2021 kokoukseen.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia