Kaupunginhallitus käsittelee liike- ja teollisuustonttien vyöhykehinnoittelua

Julkaistu 20.6.2023 17:15

Jätkänkynttiläsillan kynttiläkruunut, taustalla vaaramaisema.
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 26.6.2023 viimeiseen kokoukseensa ennen kesälomaa ja kokoustaukoa. Kaupunginhallitus käsittelee muun muassa liike- ja teollisuustonttien vyöhykehinnoittelua. 

Kaupunginhallitukselle esitettävän liike- ja teollisuustonttien vyöhykehinnoittelun tarkoituksena on tehdä hinnoittelusta avoimempaa, yhdenmukaisempaa ja ennakoivampaa. Tällä hetkellä kaupunki päättää hinnoittelusta alueittain erillisillä päätöksillä. 

Liike- ja teollisuustonttien vyöhykehinnoittelu pohjautuu ulkopuoliseen arvioon ja lausuntoon markkinaperusteisista hinnoista. Vyöhykehinnoittelu tasaisi eroja eri alueiden välillä sekä ottaisi huomioon tonttien erityispiirteet, jotka vaikuttavat hintaan. Tonttien hinnat muuttuvat vain vähän nykyisestä, lukuun ottamatta muutamia yksittäisiä korttelialueita. 

Liike- ja teollisuustonttien vyöhykehinnoittelumallilla ei olisi vaikutusta voimassa oleviin maanvuokrasopimuksiin. Sitä sovellettaisiin silloin, kun asemakaavanmukaisia uusia tontteja luovutetaan tai vuokralainen haluaa ostaa vuokraamansa tontin.  

Kaupunginhallitus hyväksyi vuosi sitten kesäkuussa 2022 asuintontteja koskevan vyöhykehinnoittelun. 

Käsittelyssä on myös muun muassa Oikaraisten vanhojen kyläkoulurakennusten myynti sekä lapsi- ja lapsiperheneuvoston nimeäminen. 

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista on julkaistu verkkosivuillamme (linkki alla).