Kaupunginhallitus käsitteli Valionrannan tilannetta – kaavoitus jatkuu Lapland Hotelsin kanssa

Julkaistu 17.12.2020 16:07

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui torstaina 17.12. vuoden viimeiseen kokoukseen. Alla tiivistelmiä kokouksessa tehdyistä päätöksistä. 

 

Valionrannan kaavoitussopimukselle jatkoa ensi vuoden loppuun

Kaupunginhalllitus päätti, että kaupunki jatkaa Lapland Hotels Oy:n kanssa solmittua Valionrannan kumppanuuskaavoitussopimusta vuoden 2021 loppuun. Alueelle on tarkoitus rakentaa kongressihotelli ja asuntoja. Kaksi vuotta sitten solmittua sopimusta päätettiin jatkaa, koska aluetta koskeva asemakaavan laatiminen on kesken. Uuden sopimuksen tarkoituksena on vauhdittaa kaavoituksen etenemistä. Lisäksi kaupunki perii tontista noin 95000 euron varausmaksun. 

 

Poikkeamisluvasta äänestys

Hallitus myönsi yksityishenkilölle poikkeamisluvan, jonka turvin hän saa rakentaa asuinrakennuksen ja autotallin Saarenkylään Tähkäpolulle. Alue sijaitsee junaradan ja Saarenputaan tulvavaara-alueen läheisyydessä. 

Hakija haki lupaa nyt toista kertaa. Marraskuussa kaupunginhallitus päätti, että luvan hakijan tulee selvittää tontin melu- ja tärinätaso, jonka jälkeen asia käsitellään uudelleen. Nyt kaupunginhallitus päätyi myöntämään luvan Hannu Ovaskaisen (kesk) esityksestä äänin 7-4. Kaupunginjohtaja jätti asiasta eriävän mielipiteen. 

 

Yritysten vuokranalennukset takaisin valmisteluun

Yritysten vuokria koskevan asian hallitus palautti uudelleen valmisteluun. Kaupunginjohtaja esitti, että kaupunki ei myönnä yrityksille maanvuokrista alennusta tai vapautusta vuodelta 2020 koronan vuoksi, vaan vuokralaisen kanssa voidaan tarvittaessa sopia maksujärjestelyistä. Yritykset ovat hakeneet kaupungilta myös hyvitystä kaupungin perimistä vuoksista. 

Kiinteistöjen ja maanvuokrien hyvitykset käsitellään yhdellä kertaa tammikuussa. Kaupunginhallitus piti tärkeänä, että yritysten toimintaedellytyksistä pidetään korona-aikana huolta. Ennakoimme, että tuleva vuosi on yrityksille erityisen vaikea, arvioi hallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala.

 

Hallitus päätti kuntavaalien äänestyspaikat 

Kaupunginhallitus päätti myös vuoden 2021 kuntavaalien äänestyspaikoista. Ennakkoäänestyksessä on 15 äänestyspaikkaa, mukaan lukien Minimani, Prisma ja Citymarket. Ennakkoäänestyspaikkoja on kaksi enemmän kuin edellisissä vaaleissa, ja äänestämisessä huomioidaan koronaturvallisuus. Lisäksi äänestysauto kiertää useissa Rovaniemen kylissä. 


 

Jaa sivu

Liittyvät sivut