Kaupunginhallitus käsitteli: elinvoimapalvelujen toimialajohtajan rekrytointi etenee, Kemijoen rannalta lomarakennuspaikkoja myyntiin

Julkaistu 26.4.2021 16:12

Kaupunginhallituksen kokous.jpg

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 26.4.2021 käsittelemään muun muassa elinvoimapalvelujen toimialajohtajan rekrytointia, loma-asuntojen rakennuspaikkojen myymistä ja kuntavaaliasioita. 

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen toimialan toimialajohtajan virkaan on haastateltu kuusi hakijaa. Haastattelujen tulokset esiteltiin kaupunginhallituksella. Kaupunginhallitus päätti, että rekrytoinnin seuraavaan vaiheeseen eli soveltuvuusarviointiin lähetetään kolme hakijaa: hallintotieteiden maisteri Hanna-Maria Grandell, insinööri (YAMK) Samuli Mikkola ja diplomi-insinööri Pirkko Taskinen. 

“Elinvoimapalvelujen toimialajohtajan tehtävä koettiin kiinnostavaksi, ja saimme paljon hyviä hakemuksia. Kolme vielä arvioidaan soveltuvuusarvioinneissa, ja saamme varmasti valittua erinomaisen toimialajohtajan loppukeväästä“, sanoo kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Maria-Riitta Mällinen. 

Kaupunginhallitus päätti asettaa viisi Rautiosaaren edustalla Kemijoen rannalla sijaitsevaa, n. 3000 m²:n loma-asuntojen rakennuspaikkaa myyntiin avoimella tarjouskipailulla. Tarjouskilpailu järjestetään huutokaupat.com-palvelussa kevään aikana. 

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan myös kuntavaaleihin liittyviä asioita. Rovaniemen kaupunki sallii kuntavaalien 2021 ulkomainonnan keskitetysti erityisissä vaalimainostelineissä ja mainoslaitteissa. Ulkomainonnan saa aloittaa 19.5.2021 eli viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Kuntavaalien siirtymisen vuoksi valtuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden toimikausi jatkuu heinäkuun 2021 loppuun asti. 

Kaupunginhallitus vahvisti Rovaniemen vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toimintasäännöt. Molemmat neuvostot valitsevat edustajansa kaupunginvaltuustoon sekä perusturva-, elinvoima- ja sivistyslautakuntiin. Aiemmin vain nuorisovaltuusto on nimennyt edustajansa lautakuntiin. 

Vanhusneuvoston tehtävä on varmistaa ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia ja edistää heidän asioitaan esimerkiksi asumisessa, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan piirissä. Vammaisneuvosto puolestaan vaikuttaa kunnan toiminnan suunnitteluun ja valmisteluun vammaisten henkilöiden asioiden edistämiseksi. Neuvoston tehtävä on myös vaikuttaa asenteisiin ja edistää laajasti vammaisten henkilöiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. 

Kokouksen pöytäkirja

 

Jaa sivu