Kaupunginhallitus keskusteli teatteriravintolatoiminnasta, Ounasvaaralta hankitaan metsätilaa

Julkaistu 12.4.2021 17:35

Kaupunginhallituksen kokous.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 12.4.2021 käsittelemään muun muassa maahankintoja Ounasvaaralta ja Energiakadulta sekä tonttiasioita. 

Kaupunginhallitus keskusteli kokouksessaan myös teatteriravintolatoiminnasta Lappia-talolla. Lapin alueteatteriyhdistys päätti kokouksessaan 19.3.2021 irtisanoa teatteriravintolassa ravintolapalveluja tuottavan yrittäjän sopimuksen. Kaupunginhallitus totesi tänään kokouksessaan, että asiassa kutsutaan koolle kaupungin johdon ja alueteatterin johdon välinen neuvottelu. Ravintolatoiminnan kehittäminen kytkeytyy laajempiin kokonaisuuksiin kuten esittävän taiteen valtionosuusuudistukseen, kaupungintalon peruskorjaukseen ja Aalto-korttelin kehittämiseen sekä yleisesti konsernipolitiikan linjauksiin. 

"Muutokset teatteriravintolan toiminnassa tulivat kaupungille yllätyksenä. Teatteriravintolatoiminnasta vastaa alueteatteriyhdistys. Aalto-kortteli on kuitenkin kaupungille strategisesti tärkeä keskus, johon liittyvistä muutoksista on tärkeä keskustella teatterin, ja sen omistajan, eli Rovaniemen kaupungin välillä. Nyt on hyvä saada kaupunki ja teatteri yhteisen pöydän äärelle keskustelemaan asiasta. Lisäksi haluan täsmentää julkisessa keskustelussa syntyneeseen kuvaan siitä, että teatteriravintolaa pyöritettäisiin verovaroilla: kaupungin rahoitusta ei voi käyttää ravintolatoimintaan", sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala. 

Maahankintoja Ounasvaaralta ja Energiakadulta

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan, että Rovaniemen kaupunki käyttää etuosto-oikeutta noin kolmen hehtaarin Uusi-Luoma-Karvon metsätilaan Ounasvaaralla. Ounasvaaran kehittäminen on yksi Rovaniemen kaupunkistrategian 2025 keskeisistä elinvoimaisuutta vahvistavista painopisteistä. Aluetta halutaan kehittää liikunta-, hyvinvointi- ja matkailukeskittymäksi. 

Lisäksi kaupunki hankkii maata Energiakadulta. Kaupassa vaihdetaan maata maanomistajan kanssa siten, että kaupunki luovuttaa tontin Energiakadun ja Teollisuuskadun kulmasta ja kaupungille puolestaan luovutetaan maa-alaa viereiseltä tontilta. Maanomistajat maksavat vaihdon yhteydessä kaupungille välirahaa. Kaupunki voi käyttää saamaansa maa-alaa tulevaisuudessa liikennejärjestelyiden tarpeisiin. 

Siljotien kerrostalosuunnitelmat etenevät julkisesti nähtäville, Lampelan Aittatien tontti vuokrataan liikuntakäyttöön

Kaupunginhallitus valitsi Siljotie 3:ssa sijaitsevan tontin asemakaavan muutosehdotuksen. Suunnitelmana rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevalla Siljotiellä on purkaa vanhat, välttävässä kunnossa olevat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan rakennukset ja rakentaa tilalle neljä kuusikerroksista asuinkerrostaloa. Muutosehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. 

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki vuokraa Lampelan alueella osoitteessa Aittatie 13 sijaitsevan tontin yksityisen liikuntapalvelun tuottamiseen. Tontti laitetaan avoimesti haettavaksi. Ehtona tontin vuokraamiselle on muun muassa 30 vuoden vuokra-aika. Lisäksi kaupungilla on oikeus tarkistaa vuokra käyttötarkoituksen mukaiseksi, mikäli käyttö muuttuu muuksi kuin yksityiseksi liikuntapalveluksi. Kaupunginhallitus päätti aiemmin 15.3. vuokrata yrittäjälle alueen Ounaspaviljongilta padel-mailapelikenttien rakentamista varten. Samalla päätettiin, että kaupunki tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja padel-kenttien rakentamiseksi, sillä useat liikuntatoimijat ovat toivoneet tilaa kenttiä varten. Kaupunginhallituksen 12.4. tekemän päätöksen myötä Ounaspaviljongin lisäksi myös Aittatien tontille voidaan rakentaa padelkenttiä. Padel on nopeasti kasvava urheilulaji, jossa on tenniksen ja squashin piirteitä. 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia