Kaupunginhallitus kokoontui: Pertti Onkalosta teknisten palvelujen toimialajohtaja

Julkaistu 30.10.2023 17:00

onkalo_pertti.jpg
Teknisten palvelujen toimialajohtajaksi valittiin Pertti Onkalo

Rovaniemen kaupunginhallitus valitsi teknisten palvelujen toimialajohtajaksi diplomi-insinööri Pertti Onkalon. Onkalo on työskennellyt Rovaniemen kaupungilla kaupungingeodeettina ja syksyllä 2023 hoitanut määräaikaisesti toimialajohtajan avointa virkaa.

Kaupunginhallitus katsoo, että Onkalo on hakijoista virkaan ansioitunein hakemuksen, haastattelun ja työkokemuksen perusteella. Hänellä on monipuolinen työkokemus teknisen alan tehtävistä. 

Taustalla on 1.9.2023 voimaan tullut organisaatiouudistus, jossa entinen elinvoimapalveluiden toimiala jakautui elinvoimapalveluihin ja teknisiin palveluihin.

Nuorille suunnattuja ennakkoäänestyspaikkoja lisätään äänestysaktiivisuuden kasvattamiseksi

Kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2024 järjestettävien presidentinvaalien äänestyspaikoista. 

Rovaniemen toiseen asteen oppilaitoksiin sijoitetaan ennakkoäänestyspaikka yhden päivän ajaksi ennakkoäänestyksen aikana. Kokeilulla pyritään saamaan kokemuksia siitä, miten ennakkoäänestyspaikan tuominen oppilaitoksiin vaikuttaa nuorten äänestysaktiivisuuteen ja mielenkiintoon vaaleja kohtaan. 

Nuorille kohdistettuja, uusia ennakkoäänestyspaikkoja ovat Ounasvaaran ja Lyseonpuiston lukiot, Redun Jänkätien ja Jokiväylän toimintayksiköt sekä Lapin ammattikorkeakoulu. 

Muiden ennakkoäänestyspaikkojen ja niiden aukioloaikojen suhteen on tehty pieniä muutoksia edellisten vaalien äänestyskäyttäytymisen pohjalta. Vaalipäivän äänestyspaikkoihin ei tullut muutoksia kevään eduskuntavaaleista. 

Presidentinvaalien ennakkoäänestys järjestetään 17.–23.1.2024. Varsinainen vaalipäivä on 28.1.2024. Mahdollisen toisen äänestyskierroksen ennakkoäänestys järjestetään 31.1.–6.2.2024.

Sote-palveluille vuokrattuja rakennuksia myyntiin

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan kaupungin omistamien sosiaali- ja terveyspalvelujen rakennusten asettamisen myytäväksi. Myynti koskee 11 rakennusta, jotka kaupunki on vuoden 2023 alusta vuokrannut Lapin hyvinvointialueelle. Kaupungilla ei itsellään ole enää rakennuksille käyttöä sote-palvelujen siirryttyä hyvinvointialueen vastuulle.

Kaupunginhallitus päätti ottaa omistamansa Metsäruusun tilat kaupungin henkilöstön työtiloiksi siihen saakka, kunnes kaupungintalon remontti on valmis. Muutto tuo kaupungille noin 650 000–700 000 euron vuosittaiset säästöt. Muutto koskee Kairatien väistötiloissa työskentelevää konsernihallinnon ja sivistys- ja hyvinvointipalvelujen hallinnon henkilöstöä. 

Kaupunginhallitus päätti siirtää tulo- ja kiinteistöveroprosenttien käsittelyn maanantaina 6.11.2023 pidettävään kokoukseen. 

Kaupunginhallituksen kokouksen pöytäkirja julkaistaan verkkosivuillamme (linkki alla).