Kaupunginhallitus kokoontui: kaupunki ei vie Korkalovaaran koulun tapausta hovioikeuteen, Valionrannan asemakaavamuutoksen käsittely siirtyy seuraavaan kokoukseen

Julkaistu 19.12.2022 18:45

Talvinen-maisema1920.jpg
Kaupunginhallitus kokoontui 19.12.2022 vuoden viimeiseen kokoukseensa.

Kaupunginjohtajan esityksestä Valionrannan asemakaavamuutoksen käsittely siirrettiin tammikuulle 2023, jotta päätöksentekijöillä on lisää aikaa perehtyä tärkeään ja laajaan kaavamuutokseen.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, ettei kaupunki valita hovioikeuteen Korkalovaaran koulun peruskorjausta koskevasta Lapin käräjäoikeuden 17.11.2022 antamasta tuomiosta. Kaupunginjohtajan jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Asuintonttien vyöhykehinnoittelua tarkistettiin 

Kaupunginhallitus päätti esityksen mukaisesti tarkistaa asuintonttien vyöhykehinnoittelua käyttökokemuksen ja palautteen perusteella. Hinnoittelusta poistetaan nyt vyöhykkeen sisällä vaikuttavia erityistekijöitä, joita ei ole käytetty  tai joiden vaikutus voidaan arvioida toisen erityistekijän yhteydessä. Tämän on tarkoitus selkeyttää ja yksinkertaistaa hinnan määrittelyä. Lisäksi Saarenkylän asuinrivitalotonttien vyöhykerajaa muutettiin.

Sijoitustoiminnan ohje vuodelle 2023 hyväksyttiin 

Kaupunginhallitus hyväksyi varallisuuden hoidon ja sijoitustoiminnan ohjeen vuodelle 2023. Ohjeessa määritellään valtuuston päättämiä varallisuuden hoidon ja sijoitustoiminnan perusteita yksityiskohtaisemmat sijoitustoiminnan ohjeet vuodelle 2023. Siinä eritellään muun muassa sijoitustoiminnan tavoitteet ja painopistealueet ensi vuodelle. Ohjetta päivitetään vuosittain.

Kaupungille kaksi uutta työmaapäällikön virkaa 

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen perustaa tilapalvelukeskukseen kaksi työmaapäällikön virkaa. Työmaapäälliköt voivat myös toimia yksittäisten hankkeiden projektipäällikön tehtävissä. Toinen työmaapäälliköistä on tarkoitus nimittää Vaaranlammen monitoimitalohankkeen projektipäälliköksi.

Kokouksen pöytäkirja on julkaistu kokonaisuudessaan verkkosivuillamme (linkki alla). 

Kaupunginhallitus toivottaa kaikille hyvää joulua ja tulevaa vuotta!

Rovaniemen-kaupunki-joulukortti-email-650x350px-V2@2x.png


Jaa sivu