Kaupunginhallitus kokoontui: useat laajat asiakokonaisuudet ja hankkeet etenevät

Julkaistu 29.11.2021 18:00

Kaupunginhallituksen kokous.jpg

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 29.11.2021 käsittelemään pitkää esityslistaa. Kaikki kokouksen kaikki päätökset löytyvät tällä sivulla julkaistavasta pöytäkirjasta. 

Sijoitusohjeet hyväksyttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin varallisuudenhoidon ja sijoitustoiminnan ohjeet. Ohjeissa määritellään muun muassa sijoitustoiminnan toimivalta ja käytännön toteuttamistapa sekä tavoitteita vuodelle 2022. 

Timo Tolonen (ps.) teki muutosesityksen, jonka mukaan mm. osakkeisiin sijoitettavien maiden ja alueiden listalta poistettaisiin Yhdysvallat, Japani ja kehittyvät markkinat ja listalle jäisivät Suomi, Pohjoismaat ja Eurooppa. Esitys kaatui äänin 9–2. 

“Yksityiskohtaisemmalla sijoitusohjeella pyrimme varmistamaan, että kaupungin varallisuudenhoito ja sijoitustoiminta on pitkäjänteistä, vastuullista ja maltillista, ja että riskit voidaan hajauttaa. Sijoitusohjeen hyväksymisen myötä olemme askeleen lähempänä sitä, että pääsemme vihdoin tekemään pitkäaikaisia sijoituksia”, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila. 

Omistajapolitiikka etenee valtuustoon, hallintosääntö lausuntokierrokselle

Kaupunginhallitus käsitteli myös omistajapolitiikan periaatteet, jotka etenevät seuraavaksi kaupunginvaltuustoon. Asiakirjassa kuvataan yleiset periaatteet, joilla kaupunki ohjaa niitä yhteisöjä, joissa se on mukana omistajana: mitä omistajuudella tavoitellaan ja miten kaupunki myötävaikuttaa näiden yhteisöjen toimintaan tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Lisäksi hallitus päätti lähettää hallintosääntöluonnoksen toimielimille lausuntokierrokselle. Hallintosääntö on kaupungin hallinnon ja toiminnan keskeinen ohjausväline. Hallintosäännön ensimmäisen vaiheen muutoksen tavoitteina on mm. toimialojen ja toimielinten tehtävien järjestäminen hallittaviksi kokonaisuuksiksi. 

Vihreää valoa kaupungintalon korjauksen käynnistämiselle ja musiikki- ja tanssiopiston yhdistämiselle

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen kaupungintalon peruskorjauksen aloittamisesta. Kaupungintaloa voidaan jatkossa vuokrata myös kaupunkiorganisaation ulkopuolisille käyttäjille. Kaupungintalon perusmuurin korjausta on jo tehty vuoden 2021 aikana osana ensivaiheen korjauksia. 

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Lapin musiikkiopiston ja tanssiopiston yhdistämistä kaupungin ylläpitämäksi Lapin musiikki- ja tanssiopistoksi vuoden 2022 alusta alkaen. Toiminta jatkuu toistaiseksi samoissa opetuspaikoissa. 

Kaupunginhallituksen päätöksellä aluevaalien ulkomainonta voidaan aloittaa 5.1.2022 kaupungin hallinnassa ja määräysvallassa olevilla alueilla erityisissä vaalimainostelineissä ja mainoslaitteissa. Aluevaalien varsinainen äänestyspäivä on 23.1.2022, ennakkoäänestys järjestetään 12.–18.1.2022. Lapin hyvinvointialueen aluevaltuustoon valitaan tammikuun 2022 vaaleissa 59 valtuutettua. Rovaniemen sote- ja pelastustoimen palvelut siirtyvät vuoden 2023 alusta alkaen Lapin hyvinvointialueen järjestettäväksi. 
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia