Kaupunginhallitus kokoontuu – käsittelyssä palkka-asiantuntijoiden toimien perustaminen

Julkaistu 24.1.2023 17:00

Kaupunginhallituksen kokous.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 30.1.2023. Hallitus käsittelee muun muassa palkka-asiantuntijoiden toimien perustamista ja työsuhteen purkamiseen liittyvää oikaisuvaatimusta. 

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi kaupungin hallintoon viisi palkka-asiantuntijan tointa. Taustalla on viimevuotinen päätös siirtää palkkahallinto kaupungin omaksi toiminnaksi kuluvan vuoden aikana. 

Kaupunginhallitus päätti viime lokakuussa irtisanoa kaupungin ja henkilöstöpalveluyritys Sarastian välisen palvelusopimuksen niin, että sopimus päättyy lokakuun 2023 lopussa. 

Syynä olivat Sarastian palveluissa ilmenneet puutteet ja se, että kaupunki pystyy tuottamaan palkkahallinnon palvelut omana toimintanaan edullisemmin. Alustavasti ennakoitu säästö vuodelle 2024 on noin 300 000 euroa.

Muutokseen on varauduttu vuoden 2023 talousarviossa.

Käsittelyssä myös työsuhteen purkuun liittyvä oikaisuvaatimus

Kaupunginhallitus käsittelee myös kaupungin entisen konserniasiamiehen Heli Välikankaan oikaisuvaatimusta, joka koskee hänen työsuhteensa purkamista. 

Kaupunki purki Välikankaan työsuhteen lokakuussa 2022. Välikankaan katsottiin aiheuttaneen työnantajalle merkittävää taloudellista vahinkoa ja mainehaittaa. Vahinko liittyi Front Finance -sijoituksiin, jotka aiheuttivat kaupungille mittavat tappiot.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se muuttaa työsuhteen purkamisen irtisanomiseksi. Välikankaan oikaisuvaatimuksessa muun muassa työsuhteen purkaminen ja sen muotovaatimukset on riitautettu. Kaupunki katsoo edelleen, että palvelussuhteen päättämiselle on perusteet, mutta on kaupungin kannalta varmempaa muuttaa purkaminen irtisanomiseksi. Muita muutoksia päätökseen ei esitetä. 

Hallituksen kokouksen esityslista on julkaistu sivuillamme (linkki alla).
 

Jaa sivu