Kaupunginhallitus kokoontuu – käsittelyssä pysyvä talviuintipaikka Venetielle

Julkaistu 17.11.2020 15:39

Ounasvaaran Latu ry haluaa Venetielle rakennuksen, joka toimisi muun muassa talviuimarien tukikohtana, tapahtumien ja retkien kokoontumispaikkana ja retkeilyvälineiden vuokrauspaikkana.

avanto.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 23.11. käsittelemään muun muassa talviuintipaikkaan liittyvää vuokrasopimusta.

Kaupunginjohtaja esittää, että kaupunki vuokraa Ounasvaaran Latu ry:lle tontin Suutarinkorvan sillan kupeesta Venetieltä. Ounasvaaran latu vuokraa kyseistä Karvonrannassa sijaitsevaa noin 3000 neliön tonttia tälläkin hetkellä. Nyt tarkoituksena on pidempiaikainen vuokrasopimus, joka mahdollistaa pitkäaikaisen talviuintipaikan kehittämisen. Vuokra-aika alkaisi 1.1.2021 ja kestäisi vuoden 2050 loppuun. 

Ounasvaaran Latu ry:n aikomuksena on rakentaa tontille rakennus, joka toimisi talviuimarien tukikohtana, luonnossa toteuttavien tapahtumien ja retkien kokoontumispaikkana, koulutusten pitopaikkana ja retkeilyvälineiden vuokrauspaikkana.

Kaupunginhallitus käsittelee myös sairauspoissaolojen vähentämisohjelmaa. Sairauspoissaoloista koituu vuosittain arviolta noin 7–8 miljoonan euron välittömät kustannukset kaupungille. Ohjelma linjaa sitä, miten kaupunki saa rekrytoitua ammattitaitoista henkilöstöä, miten henkilöstön hyvinvointia ja voimavaroja voidaan lisätä ja miten pitkiin poissaoloihin voidaan puuttua. 

Kokouksen esityslista on luettavissa kaupungin verkkosivuilla (linkki alla).
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia