Kaupunginhallitus kokoontuu – käsittelyssä muun muassa Kärkkäisen tavarataloa koskeva maankäyttösopimus

Julkaistu 9.8.2022 16:19

Sopimus tarvitaan, jotta Teollisuustielle voidaan rakentaa sinne suunniteltu tavaratalo.

Rovaniemen kaupunginhallitus 27.6.2022.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 15.8.2022 käsittelemään muun muassa maankäyttösopimusta, jonka osapuolina ovat Rovaniemen kaupunki ja tavaratalo Kärkkäisen omistajien perustama kiinteistöosakeyhtiö. Sopimus koskee tonttia, joka sijaitsee osoitteessa Teollisuustie 17. Kiinteistöosakeyhtiö Revontulipilkin tarkoitus on rakentaa tontille tavaratalo. 

Sopimuksen myötä Revontulipilkki maksaisi kaupungille maankäyttösopimuskorvausta 700 000 euroa. Maankäyttösopimuskorvaus kohdentuisi Teollisuuskylän ja Lampelan alueen katuverkon ja hulevesiverkoston saneeraukseen ja parantamiseen.

Kaupunginhallitus käsittelee myös sote-puolen henkilöstölisäyksiä, joista Rovaniemen hyvinvointilautakunta päätti kesäkuussa. Kaupunginjohtaja käytti päätökseen otto-oikeutta. Kaupunginjohtaja esittää nyt kaupunginhallitukselle, että se palauttaisi asian hyvinvointilautakunnan käsittelyyn. 

Hyvinvointilautakunta hyväksyi 22.6.2022 kaikkiaan 30 viran ja toimen perustamisen. Vakansseista ei kuitenkaan ollut valmisteluvaiheessa pyydetty kannanottoa tai lausuntoa hyvinvointialueelta, vaikka palkkakulut siirtyvät vuoden 2023 alusta lähtien hyvinvointialueen maksettaviksi. Kaupunginjohtaja käytti otto-oikeutta, koska hänen mukaansa hyvinvointialuetta ei ollut kuultu ja asiasta tuli pyytää lausunto hyvinvointialueelta. 

Hallituksen kokouksen esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla). Jaa sivu