Kaupunginhallitus kokoontuu: käsittelyssä koronavirustilanne ja vastaus tarkastuslautakunnan kehitysehdotuksiin

Julkaistu 13.10.2020 15:30

Näkymä_kaupunkiin.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 19.10.2020. 

Kaupunginhallitus saa tiedokseen muun muassa tilannekatsauksen Rovaniemen koronavirustilanteesta ja kaupungin toimista epidemiaan liittyen. Kaupunginjohtaja esittää, että kaupunginhallitus hyväksyy etä- ja monityöpaikkaisen työn ohjeen, jonka merkitys on korostunut epidemian aikana. Kaupungin työntekijöille suunnatussa ohjeessa etätyön lisäämistä suositellaan kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Rovaniemen kaupungin tavoitteena on etätyötä lisäämällä paitsi estää koronaviruksen leviämistä myös vähentää tilakustannuksia, parantaa työn tuottavuutta ja edistää henkilöstön työhyvinvointia.

Lisäksi kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle, että kaupungin toimielinten kokoukset pidetään jatkossa pääsääntöisesti sähköisinä kokouksina. Toimielimillä tarkoitetaan kaupunginhallitusta, -valtuustoa, lautakuntia ja niiden jaostoja.

Kaupunginhallitukselle esitetään myös, että se antaa kaupunginvaltuustolle selvityksen arviointikertomuksessa esitetyistä kehitysehdotuksista. Kaupungin tarkastuslautakunta vaati Rovaniemen kaupungin vuoden 2019 arviointikertomuksessa kaupunginhallitukselta muun muassa suunnitelmallisempaa taloudenhoitoa, aktiivisuutta sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa ja sen varmistamista, että päätöksenteossa noudatetaan hyvän hallinnon periaatteita. Hallitus on koonnut kattavan listan toimenpiteistä, joihin se on ryhtynyt kehittääkseen toimintaansa. 

Kokouksen esityslista löytyy alla olevasta linkistä. 
 

Jaa sivu