Etusivun uutislista

Kaupunginhallitus kokoontuu: käsittelyssä tilinpäätös ja tornihotellikorttelin kaavaehdotus

Julkaistu 20.3.2024 17:40

tornihotelli1080x1920.jpg
Havainnekuva suunnitteilla olevasta tornihotellista Koskikadulta lännen suunnasta.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 25.3.2024 vuoden 2023 tilinpäätöksen. Erillinen tilinpäätöstä koskeva tiedote:
Tilinpäätös 2023: Rovaniemen tilikausi ylijäämäinen

Rovaniemen keskustaan sijoittuvan hotelli- ja asuntokorttelin asemakaavaehdotus tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupunginjohtaja esittää, että kaupunginhallitus laittaa kaavaehdotuksen julkisesti nähtäville. Tällöin kuntalaiset voivat antaa kaavasta palautetta. Asemakaavan hyväksymisestä päättää lopulta kaupunginvaltuusto. 

Valmisteluvaiheen kaava-aineisto oli julkisesti nähtävillä syys-lokakuussa 2023 ja sitä esiteltiin kuntalaisille. Kuulemisen aikana saatiin 52 mielipidettä sekä lausunnot Lapin ely-keskukselta, Lapin maakuntamuseolta ja Lapin hyvinvointialueen pelastuslaitokselta. 

Kuulemisen jälkeen kaavan valmisteluvaiheessa tehtyä rakennushistoriallista selvitystä on täydennetty ja varjostavuusselvitys on päivitetty. Myös uusien rakennusten vaikutuksia tuuliolosuhteisiin on selvitetty. 

Kaavaehdotukseen on tehty aiempaan nähden seuraavia muutoksia:

  • Koskikadun puolella sijaitsevaa, hotellille osoitettua korkean rakentamisen rakennusalaa on siirretty noin 5 metriä etelään.
  • Hotellin suurin sallittu korkeus on kasvanut kolmella metrillä. Kerrosten lukumäärä ei kasva. 
  • Katuaukio on laajentunut noin 200 neliömetrillä, ja se on nyt 327 neliömetriä. 
  • Lapinmaan kiinteistön suojelumääräys (sr-14) on päivitetty lausuntojen mukaisesti niin, että kiinteistöä ei saa purkaa eikä tehdä rakennuksen arvoa alentavia muutoksia. 

Maanvuokrasopimuksiin esitetään muutoksia Vanttausjärvelle ja Saarenkylään

Kaupunginhallitus käsittelee myös maanvuokrasopimusten muutoksia kahdessa kohteessa. 

Toinen koskee Vanttausjärvellä sijaitsevaa kaupungin vuokra-aluetta, jossa on Vanttausjärven kylätoiminta ry:n omistama vanha koulurakennus piharakennuksineen. Yhdistys on pyytänyt muuttamaan vuokrasopimusta niin, että sopimuksen voisi siirtää kolmannelle osapuolelle, mikä mahdollistaisi rakennusten myynnin. Osa vuokra-alueesta vuokrattaisiin Vanttausjärven Kala- ja Erämiehet ry:lle. 

Myös Saarenkylän Vanhustenkotiyhdistys on pyytänyt kaupunkia muuttamaan maanvuokrasopimusta, joka koskee Saarenkylässä Nahkurinpolulla sijaitsevaa vuokratonttia. Sopimusta on tarkoitus muuttaa niin, että se mahdollistaa uusien asuntojen rakentamisen ARA-rahoituksella. Jos kaupunginhallitus hyväksyy muutoksen, vuokrasopimus jatkuu vuoteen 2075 saakka. 

Kaupunginhallituksen esityslista on julkaistu sivuillamme (linkki alla).