Etusivun uutislista

Kaupunginhallitus lähetti talousarvion suunnitteluohjeen lautakunnille

Julkaistu 8.9.2020 16:00

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina 8.9. kokouksessaan kaupungin talousarvion suunnitteluohjeen, jota eri toimialojen on määrä noudattaa laatiessaan vuoden 2021 talousarviota. 

Suunnitteluohjeissa annetaan kaupungin käyttötalousmenoille ja investointitasolle euromääräinen raami vuodelle 2021. Ohje määrittää, millaiset määrärahat kunkin toimialan käytössä on ensi vuodelle.

“Tulevan vuoden talousarvioraami on todella tiukka. Lautakunnat joutuvat nyt valmistelemaan ikäviäkin säästöesityksiä, jotta kaupunginhallituksen asettamaan määräraharaamiin päästään. Talousarviota on valmisteltava avoimesti ja hyvässä yhteistyössä kaupungin luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kanssa”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala. 

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion esityksen, jonka mukaan vuoden 2021 määrärahakehys on 392,10 miljoonaa euroa. Tällöin kaupungin tilikauden alijäämä on 7,10 miljoonaa euroa vuonna 2021. Investointikehys asetetaan 15,00 miljoonaan euroon. Myös investointikehystä on pienennetty edellisiin vuosiin verrattuna, jotta kaupungin velkaantumista voidaan hallita. 

Seuraavaksi talousarvio etenee lautakuntien käsiteltäväksi ja kaupunginhallituksen iltakouluun 14.9. Rovaniemen kaupungin toimielimet valmistelevat talousarvioesityksensä 30.9.2020 mennessä. Kaupunginjohtaja esittelee oman talousarvioesityksensä kaupunginhallitukselle 26.10.2020. Talousarvio tulee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsittelyyn marraskuussa. 

Kuntalain mukaan kaupunginvaltuuston on kunkin vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle talousarvio seuraavaksi kalenterivuodeksi. Talousarviovalmistelun keskeisin tavoite on tasapainottaa kaupungin talous. Vuoden 2021 talousarviossa pysyminen edellyttää Rovaniemen kaupungissa monenlaisia ja mittavia tasapainottamistoimenpiteitä kaikilta toimialoilta.


 

Jaa sivu