Kaupunginhallitus lähetti tilapäistä valiokuntaa koskevan asian valtuustolle

Julkaistu 18.3.2021 17:10

Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui 18.3. keskustelemaan valtuustoaloitteesta, joka koskee tilapäisen valiokunnan perustamista kaupunginhallituksen erottamiseksi. Kaupunginhallitus lähetti aloitteen valtuuston käsiteltäväksi.

Aloitteessa esitetään, että kaupunginvaltuusto asettaa tilapäisen valiokunnan, joka valmistelee kaupunginhallituksen erottamista ja uudelleen nimeämistä. Aloitteen takana on 13 valtuutettua. Valtuusto kokoontuu käsittelemään asiaa maanantaina 22.3.

Aloitteen taustalla on kaupungin sijoitusvarojen kotiuttamista koskeva tutkintapyyntö, jonka tekijöinä oli kaksi kaupunginhallituksen jäsentä ja yksi varajäsen. Poliisi päätti, ettei asiassa aloiteta tutkintaa.

Kaupunginhallitus keskusteli myös varoituksen antamisesta tutkintapyynnön tehneille. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi tutkintapyynnön tehneiden näkemykset. Kaupunginhallitus kuulee ensin maanantaina valtuuston keskustelun ja päättää sen jälkeen mahdollisista toimenpiteistä. 

“Kaupunginhallituksessa vallitsee laaja yksimielisyys siitä, että poliisi ei ole oikea taho selvittämään kaupungin sisäisiä hallinnollisia prosesseja. Käymme vielä ensi viikolla keskustelua siitä, ryhtyykö hallitus toimenpiteeseen asian johdosta. Kuntalaki ei anna mahdollisuutta varoitukseen, mutta pohdimme mahdollisia vaihtoehtoja“, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala. 

Lisätietoa: Liisa Ansala, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, liisa.ansala@rovaniemi.fi, p. 044-5777514

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia