Kaupunginhallitus vaatii sairaanhoitopiiriä oikaisemaan uuden päätöksen korotetuista siirtoviivemaksuista

Julkaistu 6.9.2022 8:05

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 5.9.2022 siirtoviivemaksuihin liittyen. Kaupunginhallitus päätti vaatia, että Lapin sairaanhoitopiirin yhtymähallitus oikaisisi tekemäänsä päätöstä siten, että siirtoviivemaksujen korotukset poistetaan kokonaan. 

Sairaanhoitopiiri päätti 22.8. kokouksessaan siirtoviivemaksuista 1.9. alkaen. Maksuissa on edelleen kaavamainen 50 prosentin korotus. Rovaniemen kaupunki katsoo, että kaavamaisesti korotetut siirtoviivemaksut ovat perusteettomia, sillä ne eivät ole sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaisia. Perussopimus edellyttää, että siirtoviivemaksujen hinnoittelun perusteena on omakustannushinta.

Siirtoviivemaksuilla tarkoitetaan maksuja, joita sairaanhoitopiiri perii jäsenkunnilta siltä ajalta, jolloin ne eivät pysty tarjoamaan erikoissairaanhoidon vuodeosastolla odottaville potilaille jatkohoitopaikkaa.

Kaupunginhallitus käsitteli siirtoviivemaksuja myös edellisessä kokouksessaan 29.8. ja päätti silloin vaatia siirtoviivemaksujen korjaamista sairaanhoitopiirin aiempaan, vuoden 2021 lopussa tehtyyn korotuspäätökseen liittyen.

Jaa sivu