Kaupunginhallitus valitsee teknisten palvelujen toimialajohtajan ja käsittelee veroprosentteja

Julkaistu 27.10.2023 13:00

Kaupunginhallitus valitsee teknisten palvelujen toimialajohtajan. Hallituksen käsittelyssä ovat myös veroprosentit ja vanhojen sote-rakennusten myyminen tarpeettomina.

kaupunginhallitus.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 30.10.2023  muun muassa 
valitsemaan teknisten palvelujen toimialajohtajan. 

Kaupunginjohtaja esittää tehtävään Pertti Onkaloa, joka nimitettiin syyskuun alusta väliaikaisesti hoitamaan teknisten palvelujen toimialajohtajan virkaa siihen saakka, kunnes se on täytetty avoimen haun kautta. Hakijoita virkaan oli yhteensä 14, joista kolme haastateltiin.

Taustalla on 1.9.2023 voimaan tullut organisaatiouudistus, jossa entinen elinvoimapalveluiden toimiala jakautui kahteen toimialaan, elinvoimapalveluihin ja teknisiin palveluihin.

Kuntien pyöristettävä tuloveroprosenttejaan  

Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2024 tulovero- ja kiinteistöveroprosentteja. 

Kaupunginjohtaja esittää vuoden 2024 tuloveroprosentiksi 8,9 prosenttia. Tänä vuonna tuloveroprosentti on 8,86. 

Veroprosentin pyöristyksen syynä on se, että vuodesta 2024 alkaen tuloveroprosentti tulee ilmoittaa prosenttiyksikön kymmenyksen tarkkuudella, kun se vuoteen 2023 on ilmoitettu sadasosan tarkkuudella. Muutos edellyttää kaikkien kuntien tuloveroprosentin pyöristystä. 

Kiinteistöveroprosentin esitetään pysyvän nykyisellä tasolla. 

Lopullisen päätöksen veroprosenteista tekee kaupunginvaltuusto.

Käsittelyssä vanhojen sote-rakennusten myyminen 

Kaupunginhallituksen päätettäväksi tulee kaupungin vanhojen sosiaali- ja terveyspalvelujen rakennusten asettaminen myytäväksi. Myytäväksi esitetään yhteensä 11 rakennusta, jotka kaupunki on vuoden 2023 alusta vuokrannut Lapin hyvinvointialueelle. Kaupungilla ei ole enää rakennuksille käyttöä sote-palvelujen siirryttyä hyvinvointialueen vastuulle. 

Tilajaosto käsittelee vielä asiaa sen jälkeen, kun kaupunginhallitus on osaltaan tehnyt päätöksen.

Kaupunginhallitus päättää myös, ottaako kaupunki Pöykkölässä sijaitsevan, omistamansa Metsäruusun tilat kaupungin henkilöstön työtiloiksi siihen saakka, kunnes kaupungintalon remontti on valmis. 

Muutto Metsäruusun tiloihin toisi kaupungille noin 650 000–700 000 euron vuosittaiset säästöt. Muutto koskisi Kairatien väistötiloissa työskentelevää konsernihallinnon ja sivistys- ja hyvinvointipalvelujen hallinnon henkilöstöä. 

Kaupunginhallituksen esityslista on julkaistu sivuillamme (linkki alla).