Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion uudenvuodentervehdys

Julkaistu 31.12.2022 9:00

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää uutta vuotta 2023 rovaniemeläisille. Katso video tai lue koko tervehdys videon alta.

uudenvuodenpuhe_still.jpg

 

Rakkaat rovaniemeläiset, 

takana on jo kolmas erittäin poikkeuksellinen vuosi. Maailma on muuttunut kolmessa vuodessa enemmän kuin kymmeniin vuosiin. 

Emme Rovaniemellä ole irrallaan maailman muutoksista. Tänään Euroopassa soditaan ja sen aallot näkyvät meilläkin. Olemme tehneet oman pienen osamme ja toivottaneet tervetulleeksi Ukrainasta  sotaa paenneita ihmisiä. Olemme tehneet parhaamme auttaaksemme heitä ja antaaksemme valonpilkahduksia ja uskoa tulevaan. Lapset ovat päässeet kouluun ja saavat kaksikielistä opetusta. Olemme saaneet seurata, kuinka arjen rutiinit – niin lapsilla kuin aikuisilla – auttavat uuteen sopeutumisessa ja kotiutumisessa. 

Vuosi on tuonut mukanaan myös huolia esimerkiksi energian saatavuudesta ja hinnasta sekä elämisen kustannusten nousemisesta. Edessämme on jälleen uudenlaisia tilanteita. Pitkään kestänyt koronapandemia on opettanut meitä reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Henkistä kestävyyttä vaaditaan meiltä edelleen. 

Olemme kaupunkina jälleen suuren muutoksen edessä, kun vastuu rovaniemeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy vuoden alusta kaupungilta hyvinvointialueelle. Jatkossa kaupungin palveluista korostuvat sivistyspalvelut, kuten lasten ja nuorten kasvatus ja koulutus, liikunta, kulttuuri ja vapaa-aika, sekä esimerkiksi asumiseen, maankäyttöön ja liikenteeseen sekä muut elinvoiman kehittämiseen liittyvät palvelut. Vastuullamme on edelleen tehdä arjesta sujuvaa ja kaupungista elinvoimainen – huolehtia rovaniemeläisten hyvinvoinnista. 

Muutosten keskellä on hyvä muistaa, että me rovaniemeläiset olemme etuoikeutetussa asemassa. Arktisella pääkaupungillamme on tulevina vuosina suuria mahdollisuuksia. 

Olemme vetovoimainen kaupunki. Vahvuuksiamme ovat vahva yhteisöllisyys ja viihtyisä asuinympäristö  pohjoisen luonnon ja kaupunkielämän keskellä. Pohjoisen arvo tunnustetaan ja kiinnostus Rovaniemeä kohtaan kasvaa jatkuvasti. Arktisen tutkimuksen erikoisosaaja Lapin korkeakoulukonserni on meille tärkeä arktisen alueen kehittäjä ja vetovoimatekijä. Matkailussa käynnissä on kaikkien aikojen paras talvisesonki. Rovaniemen väkiluku kasvaa edelleen ja ikärakenne on nuori verrattuna valtakunnalliseen tasoon. Syksyn aikana työttömyys on ollut ennätyksellisen alhaalla. 

Uusi kaupunkistrategiamme, Ihmisen kokoinen arktinen pääkaupunki, luotsaa toimintamme suuntaa vuoteen 2030. Sen keskiössä ovat elinvoiman monipuolinen ja vastuullinen rakentaminen, asukkaiden hyvinvointi ja osallistuminen sekä elinympäristön toimivuus ja viihtyisyys. Haluan toivottaa kaupunkilaisille, kaupungin työntekijöille ja päättäjille määrätietoisuutta kehittää kaupunkiamme kohti yhteisiä päämääriä.

Rakkaat rovaniemeläiset, haluan kiittää teitä kuluneesta vuodesta. 

Toivotan teille kaikille onnellista alkavaa vuotta ja luottamusta tulevaan.

 

Jaa sivu