Kaupunginjohtajan uudenvuodentervehdys

Julkaistu 31.12.2023 7:00

Rovaniemi - Kaupunginjohtajan UV-puhe - Still 1.jpg
Hyvät rovaniemeläiset, 

vietämme vuodenvaihdetta nopeasti muuttuvassa maailmassa. Epävakaus ja epävarmuus eri puolilla maailmaa on arjessa läsnä vähintäänkin ympäröivässä keskustelussa ja uutisissa. Sopeutumista ja henkistä kestävyyttä vaaditaan edelleenkin – monestakin syystä. 

Vaikeina aikoina vahvuus on yhteistyössä ja yhteisössä, luottamuksessa ja toistemme tukemisessa. Meillä on Suomessa paljon vahvuuksia, joita voimme vaalia: avoin ja vakaa, tasa-arvoinen yhteiskunta ja hyvä koulutustaso. 

Rovaniemi, arktinen pääkaupunkimme on Helsingin jälkeen Suomen kansainvälisesti näkyvin kaupunki. Lapin korkeakoulukonserni on tärkeä vetovoimatekijä ja houkuttelee opiskelijoita ja tutkimuksentekijöitä niin Suomesta kuin maailmalta. Kansainvälisyys vahvistuu Rovaniemellä entisestään koulutuksen, matkailun ja Nato-jäsenyyden myötä. Pohjoisen ja arktisen osaamisen arvo on kasvanut, kartta on kääntynyt ympäri. 

Meillä on upea kaupunki keskellä suurta pohjoista luontoa. Voimme löytää tasapainoa arkeemme niin vaaroilta, metsistä ja joilta kuin kaupungin keskeltä, vaikkapa täältä Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin kodista Korundista. 

Me rovaniemeläiset voimme iloita siitä, että Rovaniemi jatkaa kasvuaan ja on houkutteleva paikka asua. Yksi rajapyykki on juuri mennyt rikki – rovaniemeläisiä on nyt yli 65 000. 

Luotan että Rovaniemi jatkaa voimakasta kehittymistä vetovoimaisena arktisena pääkaupunkina.

Rakkaat rovaniemeläiset, 

haluan kiittää teitä kuluneesta vuodesta. Kiitos sitoutumisestanne kotikaupunkimme kehittämiseen, kiitos aktiivisesta keskustelusta, osallistumisesta, haastamisesta. Viemme Rovaniemeä eteenpäin yhdessä. 

Toivotan teille hyvää alkavaa vuotta ja luottamusta tulevaan.

Ulla-Kirsikka Vainio
Kaupunginjohtaja