Kaupunki avasi uuden osallisuusalustan: kerro miten tekisit Rovaniemestä paremman paikan!

Julkaistu 10.11.2020 10:15

Uudistunut next.rovaniemi.fi -sivusto tarjoaa kaupunkilaisille ja Rovaniemestä kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua matalalla kynnyksellä kaupungin kehittämiseen. 100 Tekoa -kampanjassa kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset voivat kertoa ideoita teoista, joilla Rovaniemestä voidaan yhdessä tehdä entistä parempi ja toimivampi kaupunki.

Neljä ihmistä istuu penkeillä ja täyttää sähköistä kyselylomaketta tabletilla.

Rovaniemen kaupunki on avannut uudistuneen next.rovaniemi.fi -sivuston, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja Rovaniemestä kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua kaupungin kehittämiseen matalalla kynnyksellä. Sivustolla nostetaan esiin uusia ideoita ja kehitysehdotuksia sekä seurataan kaupunkilaisten osallisuuteen liittyviä kehittämistoimia. Jatkossa myös kaupungin toteuttamien asukaskyselyjen tulokset esitellään sivustolla.

Ajatus uudesta osallisuusalustasta sai alkunsa Rovaniemen brändityön aikana. Laajassa asukaskyselyssä asukkaat toivoivat uutta ideointialustaa, jonka kautta kaupunkilaiset ja kaupungista kiinnostuneet voisivat matalalla kynnyksellä kertoa ajatuksiaan Rovaniemen kehittämisestä.

Uusi sivusto ei ole palautekanava, vaan sen on tarkoitus toimia yhteisen keskustelun ja yhdessä tekemisen foorumina. Sivustoa kehitetään jatkuvasti kaupungin osallisuustyön edetessä.

 

100 tekoa -kampanjassa etsitään yhteisöllisyyttä ja iloa tuottavia ideoita

Sivustolla on käynnissä 100 tekoa -kampanja, jossa kerätään yhteisöllisyyttä ja iloa tuottavia ideoita konkreettisista teoista kaupungin kehittämiseksi. Tekojen tarkoituksena on luoda Rovaniemestä vieläkin parempi ja toimivampi kaupunki, pieni palanen kerrallaan.

– Oman ideansa tai ehdotuksen konkreettisesta teosta voi kertoa next.rovaniemi.fi -sivustolla marraskuun loppuun saakka. Tämän jälkeen valitsemme tulleista ehdotuksista 100 tekoa, jotka toteutetaan vuoden 2021 aikana. Tekoja toteuttamassa voivat olla kaupunkilaiset, yhteisöt, yritykset, seurat ja tietenkin kaupunkiorganisaatio itse, kertoo osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntija Katja Mäntylä Rovaniemen kaupungilta.

Kampanjan tavoitteena on madaltaa osallistumisen kynnystä ja tarjota myös mahdollisuuksia tarttua toimeen itsenäisesti.

Lista toteutettavista teoista julkaistaan joulu-tammikuun vaihteessa ja tekojen toteutumista seurataan sivustolla vuoden 2021 ajan.

Kaikki esitetyt ideat tallennetaan ja niihin voidaan myöhemmin palata, vaikka ne eivät 100 teon -listalle päätyisikään. Myös kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitkä teot listalle valitaan.

– Kannustamme pohtimaan mahdollisimman konkreettisia ehdotuksia. Jos ehdotus on, että parannetaan esteettömyyttä kaupungissa, kannattaa miettiä, mikä voisi olla jokin konkreettinen teko ja paikka, mistä tämä parannus alkaisi. Olisiko se esimerkiksi liuskan tai kaiteen asentaminen johonkin tiettyyn paikkaan, Mäntylä jatkaa.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

Liittyvät sivut