Kaupunki haluaa mahdollistaa RoPSin toiminnan ja pitää kiinni sopimuksista

Julkaistu 14.6.2023 10:00

Maksuohjelma on laadittu niin, että RoPS pystyy tekemiensä laskelmien ja ennusteiden mukaan suoriutumaan siitä.

Rovaniemen kaupungin elinvoima- ja hyvinvointilautakunnat ovat hyväksyneet päivitetyn maksusuunnitelman Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen palloseura ry:n välillä touko-kesäkuun kokouksissaan.

RoPS ja sen tytäryhtiö Blue Idea Oy ovat tehneet aiemmin maksusuunnitelmia, joita ei ole noudatettu. RoPSin velat kaupungille ovat maksamattomia liikuntapaikkavuokria ja Blue Idean velat keskuskentän katsomorakennuksen tilojen maksamattomia vuokria.

Katsomorakennuksen vuokraamisesta on tehty vuokrasopimus vuonna 2014. Siinä vuokran määrä on sovittu yksiselitteisesti.

Blue Idea Oy on vaatinut katsomorakennuksen vuokran alentamista, jota on käsitelty kaupunginhallituksessa 2017 ja 2018. Kaupunginhallitus päätti molemmissa käsittelyissä, ettei sopimusta muuteta.

Tämän jälkeen asia on kaupungin näkemyksen mukaan ollut loppuun käsitelty, etenkin kun urheiluseura ei valittanut kaupunginhallituksen vuoden 2018 päätöksestä.

Rovaniemen kaupungin hyväksymä maksusopimus odottaa RoPSin hyväksyntää. Maksuohjelma on laadittu niin, että RoPS pystyy tekemiensä laskelmien ja ennusteiden mukaan suoriutumaan siitä.

Maksuaika on huomattavan pitkä, mutta kaupunki näkee, että näin saadaan sovitettua yhteen sopimusten noudattaminen ja RoPSin toiminnan mahdollistaminen.