Etusivun uutislista

Kaupunki muistuttaa: jokaiselle koronatestiin tulijalle tulee varata erikseen aika

Julkaistu 17.9.2020 13:54

Jos vanhempi tulee testiin lasten kanssa, sekä vanhemmalle että lapsille tulee kullekin varata oma aika.

Koronanäytteen ottaminen naishenkilöltä
Rovaniemen kaupunki pyytää kuntalaisia varaamaan ajan jokaiselle koronatestiin tulijalle erikseen silloin, kun testiin tulee samalla vaikkapa useita perheenjäseniä. Jos vanhempi tulee testiin lasten kanssa, sekä vanhemmalle että lapsille tulee kullekin varata oma aika. 

Tämä on tärkeää, jotta testinottotilannetta voidaan valmistella riittävästi ja itse testaus hoituu sujuvasti. Jos testiintulijoita on enemmän kuin varattuja aikoja, muiden asiakkaiden testaus viivästyy. 

Rovaniemellä lasten ja perheiden näytteenotto palvelee Pienteollisuustalolla (Piekkari) osoitteessa Pohjolankatu 2B. Sisäänkäynti tapahtuu rautatieaseman puolelta. Testauspaikka löytyy sisääntulon jälkeen heti vasemmalta. Piekkarin testauspiste on avoinna  ma–to 8-15.15 ja pe 8-13.45. 

Testiaikoja voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta (linkki ajanvaraukseen tämän jutun alapuolella). 

Myös Pulkamontien testauspiste palvelee kuntalaisia. Jos et saa varattua aikaa koronatestiin kaupungin sähköisen ajanvarauksen kautta tai terveysasemien puhelinpalvelun kautta, voit käydä testissä maksutta myös Terveystalolla (varaa aika Terveystalon verkkosivuilta) tai Mehiläisen drive in -testauspisteessä Sairaalakadulla. Kaupungin henkilökunta testataan Lappican toimesta ajanvarauksella osoitteessa Rovakatu 10 (käynti talon takaa Ukkoherrantien puolelta).

Lisätietoa testauksesta ja kaupungin koronaohjeista osoitteessa rovaniemi.fi/koronavirus.

Jaa sivu