Kaupunkilaisten toiveita on kuultu: Eloa kauppatorille ja kävelykadulle

Julkaistu 23.6.2021 13:30

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy on Rovaniemen kaupungin omistama yhtiö, jonka yhtenä tehtävänä on edistää kaupungin elinvoimaa ja eloisuutta. Tänä kesänä on Rovaniemellä otettu hyviä harppauksia kävelykadun ja Kauppatorin kehittämisessä.

tanssit.jpg
Kesätorstaisin Kauppatorilla tanssitaan.

- Matalan kynnyksen kohtaamispaikat kuuluvat kaupunkielämään. Yksi tekomme on ollut muuttaa Koskikadun kä­ve­ly­ka­tu en­nä­tys­mäi­sek­si jät­ti­te­ras­sik­si: asiakaspaikkoja on tänä kesänä yli 1200. Emme veloita pandemian kurittamia yrittäjiä lisäpaikoista, kertoo palvelupäällikkö Risto Saukkoriipi Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy.stä.

Kaupunkilaisia on kuultu myös Kauppatorilla, josta on syntymässä pikkuhiljaa toinen eloisa kohtaamispaikka. Tänä kesänä torilla tapahtuu lähes päivittäin. Torille tuotu nostalginen lättähattuvaunu on vetänyt väkeä. Sen edustalle rakennetulla terassilla ja katetulla esiintymisareenalla on ollut aurinkoisina päivinä vilkasta.

- Torille tullaan ostoksille, mutta myös tapaamaan tuttuja ja viettämään aikaa. Monet ovat toivoneet, että Rovaniemen Kauppatorillakin voisi nauttia vaikka oluen. Avasimme tätä varten oman paikan, kertovat Pub Old Lättis -ravintolan yrittäjät Maria ja Marko Pekkala.

Terassilla on 150 asiakaspaikkaa ja sisällä junavaunussa paikkoja on 35. Tapahtuma-alue on 450 neliömetrin suuruinen ja sen yhteyteen on rakennettu iso esiintymislava sekä katettu tanssilattia. Keikkalavalla tapahtuu pitkin kesää ja lavan ohjelmakalenteri täydentyy jatkuvasti. On ikäihmisten Lavis-jumppaa, karaokea ja bändien keikkoja. Tapahtumat ovat maksuttomia. 

- Lavalle nousee kesän edetessä ja koronan salliessa ehkä myös nimekkäämpiä artisteja, Pekkalat sanovat.

kauppatori ruokavaunu Erno.jpg

Street foodia vaunusta

Kesäkuun alussa Rovaniemelle paluumuuttanut Erno Kurppa toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja avasi Rovaniemen kauppatorille street food -katuravintolan. Crazy Pan sijaitsee pyörien päällä kulkevassa vaunussa.

Eri puolilla Eurooppaa kokkina ja keittiömestarina työskennellyt Kurppa on luonut Crazy Pan -katuravintolaansa nimikkotuotteen, rieskarullan, joka yhdistelee tunturirieskan intialaisiin makuihin.

- Arvostan tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Tarjoamani Street food on katuruokaa, jossa panostan ruoan laatuun, ekologisuuteen ja eettisyyteen. Tässä pyörillä liikkuvassa keittiössäni voin vapaasti kehittää uusia ruoka-annoksia, Kurppa sanoo.

Ympäri vuoden torilla palvelee myös Ismaelin Falafel-kioski.

Torilla tavataan!

Tapahtumapoimintoja

Maanantaisin seurakunnat esittäytyvät alkaen klo 11
Tiistaisin yhteislaulua klo 13-15
Keskiviikkoisin karaokea klo 11-14
Torstaisin tanssit klo 13-14
Perjantaisin eläkeläispäivät alkaen klo 11
Lauantaisin kiertäviä taiteilijoita torilla

Kirpputori
Kirpputorimyyntiin on varattu oma alueensa. Kirpputorimyyntiä voi tehdä torin aukioloaikoina syyskuun loppuun asti.

Pub Old Lättis
Live -keikat heinäkuussa (ei pääsymaksua)


1.7. Mikko Hyyryläinen / Seitsenvuori klo 19-22
3.7. Lättis Live: Niina K & Mustang Sällit klo 20-22
10.7. Lada Blues Co
17.7. Laskuteline
23.7. Crue Band
24.7. Lattari-ilta
31.7. Tuhannen markan seteli - Leevi & the Leavings Tribuutti

lättis.jpg
Nostalgisella ja aurinkoisella Pub Old Lättiksellä tapahtuu pitkin kesää.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia