Etusivun uutislista

Kausi-influenssarokotukset jatkuvat 13.12. asti

Julkaistu 30.10.2020 11:24

Kausi-influenssarokotukset 2020 alkavat Rovaniemellä maanantaina 2.11. Koronavirusepidemiasta johtuen influenssarokotukseen voi tulla ainoastaan ajanvarauksella.

rokotus marraskuu 2018.jpg

Rovaniemeläisten rokottamisesta vastaavat tänä vuonna poikkeuksellisesti yksityiset palveluntuottajat Terveystalo ja Mehiläinen. Terveystalo antaa rokotuksia kauppakeskus Revontulessa ja Mehiläinen kauppakeskus Rinteenkulmassa. Tämän lisäksi rokotteen voi saada terveysasemalla muun vastaanottokäynnin yhteydessä.

Ajanvaraus rokotuksiin tapahtuu ensisijaisesti verkossa kaupungin sähköisessä ajanvarauspalvelussa. Ajanvaraus on mahdollista ympäri vuorokauden. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei onnistu, voit varata ajan myös puhelimitse.

– Rokotteiden kysyntä on ollut normaalia suurempaa, mikä aiheuttaa haastetta rokotteiden saatavuudelle. Rokotteita on mennyt nopeammin kuin, mitä tukku ehtii toimittamaan. Influenssavirusta ei ole vielä liikkeellä, joten rokotteen ottamiselle ei ole kiirettä. Median välityksellä THL arvioi rokotteiden kuitenkin riittävän, kertoo kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen.

Mehiläisen rokotuspiste Rinteenkulmassa
Osoite: Rinteenkulman kauppakeskus, Koskikatu 25, Opiskeluterveydenhuollon tila 1. kerros (Sisäänkäynti kukkakauppa Ukonhatun kohdalla, parkkihallin vieressä)
Ajanvaraus verkosta: www.rovaniemi.terveytesi.fi
Ajanvaraus puhelimitse: p. 040 611 7201 ma-pe klo 7.30-16.

Terveystalon rokotuspiste Revontulessa
Osoite: Kauppakeskus Revontuli, Koskikatu 27 A-hissi, Terveystalo Oy 5. kerros.
Ajanvaraus verkosta: www.rovaniemi.terveytesi.fi
Ajanvaraus puhelimitse terveysasemilta: p. 016 3224600, p. 016 3224610, p. 016 3224620

Näiden lisäksi rokotuksia antavat seuraavat tahot:

Rovaniemen kaupungin työntekijät rokottaa Lappica Oy. Rokotuksia annetaan 5.11–13.12.2020.

Seniorineuvoloissa rokotetaan yli 65-vuotiaita ajanvarauksella seniorineuvoloiden aukiolo-aikoina. Ajan voi varata oman alueen seniorineuvolasta puhelimitse. Seniorineuvolat verkkosivu.

Kotihoito, ympärivuorokautinen hoiva ja palveluasuminen sekä terveyskeskussairaalan osastot rokottavat asiakkaansa ja potilaansa.

Kouluterveydenhoitajat rokottavat riskiryhmiin kuuluvat koululaiset, mikäli vanhemmat haluavat. Kouluterveydenhoitaja tiedottaa rokotuksista Wilman kautta.

Opiskeluterveydenhuolto rokottaa riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat. Rokotuspaikka: Rinteenkulman kauppakeskus, opiskeluterveydenhuollon tila, Koskikatu 25, 1. kerros. Ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta tai p. 016 322 4280.

Äitiys- ja lastenneuvoloissa rokotetaan raskaana olevat ja 6 kk-6 vuoden ikäiset lapset. Rokotuksia annetaan jo nyt muun neuvolakäynnin yhteydessä. Voit myös erikseen varata ajan rokotukseen neuvolan puhelinpalvelusta ma-pe klo 8–12 p. 016 322 4120. Jokaiselle rokotukseen tulijalle tulee varata oma aika. Ajanvaraus onnistuu myös verkossa sähköisen ajanvarauksen kautta viikosta 45 alkaen. Sähköisesti varattavat rokotusajat ovat 12–13.11. sekä 10–11.12.

Ajan voi varata mihin tahansa seuraavista: keskustan, Ounasrinteen, Saarenkylän, Vaaranlammen, Sinetän tai Muurolan neuvolaan. Vanttauskosken alueen raskaana olevat ja 6 kk-6v lapset voivat hakea rokotuksen myös Vanttauskosken neuvolasta. Ajanvaraus neuvolan puhelinpalvelun kautta (numero yllä) tai sähköisestä ajanvarauspalvelusta. Sähköinen ajanvarauspalvelu

Seniorineuvolat

Seniorineuvolat palvelevat ikäihmisiä erilaisissa hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa kuten terveydenhuollon ajanvarauksissa sekä laboratorioaikojen varaamisessa LUE LISÄÄ TÄSTÄ LINKISTÄ 

Kenelle rokotus annetaan?

Maksuttoman influenssarokotteen saavat:

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö Raskaana olevat naiset Kaikki 65 vuotta täyttäneet Kaikki 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset
Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa, esimerkiksi vastaanottokeskuksissa

THL:n sivuilta lisätietoja maksuttomasta kausi-influenssarokotteesta: https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote

THL:n suosituksen mukaan Influenssakaudella 2020-2021 kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään
VaxigripTetra-rokotetta kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen.
Fluenz Tetra -nenäsumuterokotetta 24 kuukauden–6 vuoden ikäisille.

Rokottamisen nopeuttamiseksi asiakkaita pyydetään huomioimaan pukeutumisessa, että olkavarsi tulee saada vastaanotolla helposti esille.

 

Uutista päivitetty 10.11.2020, lisätty hallintoylilääkäri Paula Reposen kommentti rokotteiden saatavuudesta.


Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia